Ferencváros

Prukner Birgét és Sosát kiegészítő embernek szerződtetné

Prukner László a három próbajátékosból a két argentint szerződtetné, de egyelőre a klubházban uralkodó káosz miatt ez is kétséges.

Birge edz - Fotó: ftc.hu

Prukner László az FTC vezetőedzője beszélt a három próbajátékosról, Gerrardo Matías Sosáról, Ali Hassanról és Roberto Matías Birgéről, valamint a csapat felkészüléséről is az ftc.hu-n.

"Komoly terhelést kaptak, ráadásul egészen más kultúrával, időjárási viszonyokkal találkoztak és másfajta edzésmunkába csöppentek - mondta a szakmai igazgató a három próbajátékosról az ftc.hu-n. - Mivel két hét állt rendelkezésünkre a tesztelésükre, nem tudtuk őket sokat kímélni, vagy figyelembe venni, hogy az akklimatizációjuk időt vesz igénybe, így teljesen objektív képet nem fogunk róluk kapni. A két argentin fiú hozzáállása, lelkesedése, alapképessége meggyőzőbb jelen pillanatban. Az amerikai csatár nehezebben veszi fel ezt a ritmust, úgy tűnik. Pillanatnyilag úgy látom, ha esetleg leigazoljuk őket, akkor jó kiegészítő emberek lehetnek. De Morales példájából kiindulva - aki egyre jobb teljesítményt nyújt, kezdő vagy csere játékosként egyaránt - még bármi előfordulhat. Sorsukról csak az edzőtábor után döntünk véglegesen."

Az eddig aláírási joggal rendelkező vezérigazgató, Alexander Gerstl lemondása után kérdés, hogy kinek a hatásköre lenne szerződtetni a próbajátékosokat, és van-e egyáltalán pénzügyi keret a fizetésükre az Üllői úton. Prukner László ugyanakkor elmondta, másokat már nem kívánnak szerződtetni, valamint szót ejtett a téli távozókról is, akiket fejlődésük miatt adtak kölcsönbe.

"Sok embertől váltunk meg a télen, legtöbbjüket kölcsönadtuk, első osztályú csapatoknak, akár Magyarországon, akár külföldön. Ez azt jelenti, hogy a Ferencváros hosszútávon számol velük, hisz egyébként is mindegyiküknek hosszú távú szerződése van, de a további fejlődésük illetve a csapat érdekei azt kívánják, hogy ezek a játékosok minél többet játszanak első osztályban. Így legalább hat játékossal szűkült a keret, Tutoric és Dragoner pedig, akik ősszel még csak részfeladatokat oldottak meg, mostanra már teljes értékű munkát végezhetnek. Rajtuk kívül csak akkor lesz változás a keretben, ha esetleg leigazoljuk a próbajátékosokat. Lehetőségeinket figyelembe véve az őszi kerettel szeretnénk megoldani a tavaszi feladatokat."