Bayern München

Miroslav Klosét a Galatasaray vinné

A Bayern Münchenben játszó Miroslav Klose a 2014-es brazíliai világbajnokság miatt olyan helyre igazolna, ahol több lehetőséget kap.

Miroslav Klose dühös - Fotó: AFP

A Bayern München csatára, Miroslav Klose fejébe vette, hogy megdönti a világbajnokságok gólrekordját. A 2010-es dél-afrikai tornán négy gólt szerzett, ezzel pedig behozta a vb-k örökrangsorában második helyen álló honfitársát, Gerd Müllert és csak egyetlen találatra van a 15 góllal első brazil Ronaldótól.

„Úgy gondolom, még néhány évig képes vagyok a legmagasabb szinten futballozni - mondta a Bayern München 32 éves játékosa. - Miért ne lehetnék ott Brazíliában, hogy ha jó formában leszek még négy év múlva?”

A 106-szoros német válogatott játékos azonban nem élvezi a Bayern München vezetőedzőjének, Louis van Gaalnak a bizalmát, a szombati Hoffenheim elleni bajnokit is csak a kispadról nézte végig. Így pedig borítékolható, hogy a több mint három év múlva sorra kerülő világbajnokságra nem juthat ki. Januárban már felvetődött, hogy a Real Madridhoz igazol a támadó, viszont a király klub Emmanuel Adebayort szerezte meg helyette. Most egy ennél is komolyabb érdeklődő van a láthatáron a Galatasaray személyében. A török klub nyáron mindent megtesz azért, hogy szerződtesse Klosét, akinek szintén nem lenne ellenére a váltás. Aránylag magas színvonalú csapatba igazolna, amely a nemzetközi porondon is mindig jelen van, ráadásul megkapná azt a bizalmat, amit jelenlegi klubjánál nem.