Újpest

Balajti Ádámnak és Lázár Bencének is voltak nagyon biztató momentumai - Mészöly

Az újpesti edző szerint a Kassa ellen végig stabilak voltak, bár az elején az ellenfél rájuk erőltette akaratát, de az első gól megnyugtatta a csapatot.

UTEAz Újpest jó játékkal 3-0-ra nyert az MFK Kosice ellen, amivel a vezetőedző, Mészöly Géza is elégedett volt. A szakember annak is örült, hogy nem sérült meg senki a találkozón.

"Nagyon örülök, hogy végre hazai pályán játszhattunk, és egy nagyon agresszív, kemény csapat volt az ellenfelünk. Így terveztük, és nem vagyunk babonásak, azaz mindenképpen szerettük volna, ha jól sikerül a főpróba az előadás, vagyis az első forduló előtt. A végén a közönség tetszését is elnyerte egy-egy akció vagy megmozdulás, ami mindenképpen önbizalom-növelő tényező az eredmény mellett. Végig stabilak voltunk, bár az elején a kassaiak ránk erőltették akaratukat, de az első gól megnyugtatta a csapatot. Ami az eddigi felkészülési találkozókon nem sikerült, az most összejött - de így is terveztük a formaidőzítést. Örülök annak is, hogy a csereként beálló játékosok jól teljesítettek, Balajti Ádámnak és Lázár Bencének is voltak nagyon biztató momentumai" - mondta a 44 éves szakvezető az ujpestfc.hu-n.

A találkozó ugyanakkor cseppet sem volt barátságosnak mondható, Tajthy Tamást dulakodás miatt állította ki a játékvezető, aki így akarta megfékezni az indulatokat.

"Sajnos, az ellenfél edzője is hergelte a csapatát a folyamatos reklamálásokkal, játékosai nem egyszer hátulról csúsztak be, ami a mai futballban szigorúan tilos. A győzelem mellett annak is örülök, hogy nem sérült meg senki" - tette hozzá Mészöly.