Tenisz

A szabadkártyás Raonic menetel Memphisben, az eső az úr Argentínában

  • MTI

A múlt heti San Jose-i tornán meglepetésre diadalmaskodó kanadai Milos Raonic szabadkártyásként a négy közé jutott az 1,1 millió dollár összdíjazású memphisi keménypályás tenisztorna férfi versenyében, miután pénteken három szettben legyőzte az amerikai Robert Kendricket. Utolsóként az orosz Dmitrij Turszunov jutott be az elődöntőbe az 576 ezer euró összdíjazású marseille-i verenyen, miután péntek este három szettben legyőzte a negyedik helyen kiemelt osztrák Jürgen Melzert. Az eső miatt csak egy - befejezetlen - mérkőzést lehetett játszani pénteken Buenos Airesben.

Memphisben a 20 éves Raonicra - aki jövő héten már a top 50-ben lesz, noha tavaly ilyenkor még 361. volt a ranglistán - az elődöntőben a címvédő Sam Querreyt búcsúztató, szintén amerikai Mardy Fish vár.

A másik ágon az ATP-rangsorban nyolcadik Andy Roddick és a 2009-ben US Open-bajnok argentin Juan Martin del Potro csatázik majd.

Buenos Airesben a csonka játéknap során a hazai közönség előtt szereplő Juan Ignacio Chela 6:4, 3:6, 3:3-ig jutott a spanyol Albert Montanes ellen, mielőtt az égi áldás félbeszakította a meccset.

A szervezők szombatra írták ki a legjobb nyolc között zajló párharcok folytatását.

ATP-torna, Memphis, negyeddöntő:

Fish (amerikai, 4.)-Querrey (amerikai, 5.) 6:3, 6:4
Raonic (kanadai)-Kendrick (amerikai) 6:4, 3:6, 6:3
Roddick (amerikai, 1.)-Hewitt (ausztrál) 4:6, 6:3, 6:4
del Potro (argentin)-Russell (amerikai) 6:4, 6:2

ATP-torna, Marseille, negyeddöntő:

Turszunov (orosz)-Melzer (osztrák, 4.) 6:4, 2:6, 6:1 
Söderling (svéd, 1.)-Llodra (francia, 8.) 6:1, 6:4
Cilic (horvát)-Berdych (cseh, 2.) 6:3, 6:4
Juzsnij (orosz, 3.)-Tsonga (francia, 6.) 6:4, 2:6, 6:4

az elődöntőben: Cilic-Juzsnij, Söderling-Turszunov