NHL

A New Jersey makacsul jön felfelé a tabellán

A Carolina is előrefelé menekül, a Philadelphiát győzték le

A New Jersey Devils jó nagy előny adott a riválisoknak ősszel, hiszen néhány hete még a tabella legalján álltak az NHL-ben. Az utóbbi időben viszont nehéz megállítani őket, ezúttal a szomszédvárból érkező New York Rangerst győzték le. A Devils a Carolinát üldözi - egyelőre jó nagy távolságból - a keleti utolsó rájátszásbeli helyért, azonban a Hurricanes nem adja könnyen az előnyét, pénteken a liga második helyén álló Philadelphiát lepték meg. A Detroit a vártnál talán nagyobb izgalmak közepette, de nyert Floridában.

Az amerikai ligák egyik szépsége, hogy nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok, és bár hosszútávon általában kijön az erősebbek fölénye, sokszor a gyengébbnek tűnőknek is lehetnek jó napjaik.

A New Jersey Devils és a New York Rangers játékosai ütköznek a két csapat NHl-meccsén

A New Jerseynek már 17 forduló óta azok jönnek egymás után, hiszen ezekből a meccsekből tizennégyet megnyertek, egyet buktak a rendes játékidőben, kettőt pedig hosszabbítás után - utóbbiért ugyebár jár pont az NHL-ben. Mostanában hat nyertes találkozóval épp az övék a leghosszabb élő győzelmi sorozat is. Pénteken este a szomszédvárak rangadóján a New York Rangers-t fogadták, és nagyszerű védekezésüknek köszönhetően le is győzték a Parkőröket.

Mindössze egyetlen gól születetett a mérkőzésen, az Ilja Kovalcsuk ütötte a csütörtökön még 200. győzelmének örülő Lundqvist hálójába. Marc Staal veszítette el a korongot a New Jersey harmadában, az orosz pedig lecsapott rá, végigrobogott a pályán, és higgadtan kihasználta a ziccert. A hátralévő időben már "csak" az kellett, hogy Hedberg minden Rangers-lövést kifogjon. Nem mondjuk, hogy könnyű dolga volt, de a védelem remekül dolgozott előtte, hiszen a Parkőrök mindössze tizenhatszor találták el a kaput. A svéd hibátlan védőszázalékának köszönhetően végül nyert a Devils.

Közelebb azonban nem tudtak kerülni a keleti nyolcadik - és rájátszást érő - helyen álló Carolinához, a Hurricanes ugyanis legyőzte a tabella második helyén álló Philadelphiát. Már az első harmad közepére kétgólos előnybe kerültek, és bár a Flyers a mérkőzés hajrájára kiegyenlített, a hazaiak egy gyors kontra végén szerzett Erik Cole-találattal nyertek. Ezzel továbbra is 12 ponttal van mögöttük a New Jersey - amelynek azért még négy másik csapatot is meg kell előznie -, a New York Rangers viszont már csak kettővel előttük. A végén még az is lehet, hogy Dubinskyék kerülnek bajba.

A Detroit playoff-helye természetesen nincs veszélyben, lévén a harmadik helyen állnak összesítésben, de a vártnál talán kicsit nehezebben nyertek Floridában. Persze az is igaz, hogy az utóbbi napokban a nagy meccseiken rendre hat gólt ütöttek, valamikor pihenniük is kell egy kicsit. Az este legjobbja a kétgólos Todd Bertuzzi volt két góljával, közte a győzelmet jelentő kapuvasas találattal a harmadik harmadban. Persze a csuklótöréséből hat meccsel ezelőtt felépülő Datsyuk érdemeit sem kisebbíthetjük, ő egyszer zörgette meg a hálót, és egy asszisztot adott. Vele egyébként magasan járnak a Vörös Szárnyak, az utóbbi négy mérkőzésükön hússzor találtak be, míg az azt megelőző négyen négyszer.

A vereséggel a Florida azok közé került, akikre a már sokat emlegetett New Jersey veszélyt jelent, hiszen csak három pont az előnyük a Devils előtt.

NHL, pénteki mérkőzések:

Chicago Blackhawks-Columbus Blue Jackets 3-4
Buffalo Sabres-St. Louis Blues 0-3
Ottawa Senators-Boston Bruins 2-4
Minnesota Wild-Anaheim Ducks 5-1
Florida Panthers-Detroit Red Wings 3-4
New Jersey Devils-New York Rangers 1-0
Carolina Hurricanes-Philadelphia Flyers 3-2