Bayern München

Kötelező felállnunk - Louis van Gaal

Szombaton a Mainz ellen lép pályára a címvédő Bayern München a Bundesliga 23. fordulójában. Szeptemberben megégtek a bajorok hazai pályán, légiósunk, Szalai Ádám lőtte a győztest gólt. A Mainz akkor őszi menetelése csúcsán volt, ami már a múlté, a Bayern viszont még egyszer sem produkált látványos feltámadást az idényben. Louis van Gaal, a bajorok vezetőedzője szerint a hullámvölgynek éppen ideje véget vetni, "kötelező felállniuk és érmet szerezniük a bajnokságban".

Louis van Gaal

A holland szakember szerint döntő hetek várnak csapatára, ennek megfelelően kell teljesíteniük.
"Kötelesek vagyunk felállni. Nyernünk kell, különben bezárulnak a kapuk - nyilatkozta van Gaal a klub hivatalos honlapjának. Szavaival utalt arra, hogy a vezetőség az ezüstérmet tűzte ki célul az idényben a tabellán jelenleg 3. Bőrnadrágosoknak. - Még nem beszéltünk a milánói utazásról, most csak a hétvégére koncentrálunk" - tette hozzá a tréner.

A Bayern jövő szerdán lép pályára a San Siróban az Internazionale ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a bajnokságban a következő két hétben pedig a Dortmund és a Schalke elleni hazai rangadók következnek.

"Nyernünk kell, és megerősíteni hazai pozíciónkat, mielőtt az Interrel mérkőzünk" - erősítette meg van Gaal szavait Holger Badstuber, a bajorok védője.

"Ősszel három pontot vesztettünk hazai pályán a Mainzzal szemben, bosszút kell állnunk, győznünk kell - ezt már a csapatkapitány, Philipp Lahm nyilatkozta. - 90 percen át kell koncentrálnunk, és a védelmünknek is legjobbját kell nyújtania."

Játékosai a jelek szerint egy emberként sorakoznak fel Louis van Gaal mögött, aki a 2009-2010-es szezonban még bajnoki címre, kupagyőzelemre és BL-döntőbe vezette a csapatot, de a mostani szezonban még nem kapták el igazán a fonalat Schweinsteigerék, sorozatban két meccsnél többet eddig nem tudtak megnyerni a Bundesligában, gólzáporos győzelmek és meglepő vereségek váltják egymást. Igaz, a klub egyik legjobbja, Arjen Robben ősszel egy percet sem játszott, januárban viszont érezhetően javult a gárda játéka visszatérésével.