Férfi kézilabda NB I

Az eddigi névadó Pick a szegedi kézilabdacsapat új tulajdonosa

A Pick Szeged Zrt. és rajta keresztül a Bonafarm Csoport lett a szegedi férfi kézilabdacsapat új többségi tulajdonosa. A húsipari vállalkozás a Tisza Volán SC-től vette át az együttes működtetését, és ezzel biztosítja majd a színvonlas bajnoki és nemzetközi szereplés feltételeit a klub csapatai számára - írja a pick-szeged.sport.hu.

Pick Szeged-címerA Pick Szeged Zrt. többségi tulajdonában lévő Pick Kézilabda Kft. átvette a szegedi férfi kézilabda-szakosztályt az eddigi működtető Tisza Volán SC-től - adta hírül a csapat hivatalos honlapja.

A közlemény szerint a Pick Szeged Zrt-t is birtokló "Bonafarm Csoport, amely a tömegsport és az élsport iránt egyaránt elkötelezett, azzal a céllal hozta meg döntését, hogy a Pick Szeged kézilabdacsapata számára, amely a magyar kézilabda élet meghatározó szereplője, olyan működési és gazdálkodási körülményeket alakítson ki a közeljövőben, ami megteremti a hazai és nemzetközi szinten is tartósan sikeres szereplés alapjait. A Pick Kézilabda Kft. a következő hetek során áttekinti a csapatok működését, és rövid időn belül olyan középtávú tervet készít, ami a felnőtt csapat körülményeinek javítását éppúgy szolgálja, mint a magas színvonalú utánpótlás nevelést."

A Csoport továbbra is számít a város önkormányzata, a Tisza Volán SC és a környező vállalkozások segítségére a szponzorációban és a működtetésben. A Pick Kézilabda Kft. néhány hét múlva konkrét elképzelésekkel vázolja majd a jövőbeli terveit.

A csapat épp Schaffhausenben tartózkodik, ahol Bajnokok Ligája-mérkőzést játszanak a hétvégén, és Bella Árpád ügyvezető közölte velük a hírt, akinek a tájékoztatása szerint a játékosok örömmel fogadták az információt.

Ujhelyi István, a klub társadalmi elnöke szintén örömmel reagált a hírre. "Ez olyan boldogság, mint amikor a csapattal a második bajnoki címünket szereztük meg. Közel háromnegyed éve tárgyaltunk, aminek a végére ma tettünk pontot. Ez mindeképpen bíztató a jövőnkkel kapcsolatosan, és megnyugvással tölt el, hogy ilyen patinás cégcsoport állt a szegedi kézilabda mellé."