Úszás

Michael Klim is visszatér

  • VNA

Folytatódik az ausztrál úszók visszatérési hulláma, ezúttal a kétszeres olimpiai bajnok Michael Klim jelentette be, hogy megcélozza a londoni olimpiát.

Michael Klim a Nemzetközzösségi játékok 100 méteres pillangóúszás döntőjében.
Úgy tűnik, hogy nincs megállás az ausztrál úszósportban, hiszen Libby Trickett, Ian Thorpe és Geoff Huegill után a napokban a kétszeres olimpiai bajnok Michael Klim is bejelentette, hogy újrakezdi a versenyzést. A lengyelországi Gdyniában született, 33 éves sportember csaknem négyévnyi szünetet követően jelentette be, hogy visszatér a medencébe, és megpróbálja kiharcolni a londoni olimpiai részvételt. A másik három világklasszis úszóhoz hasonlóan Klim célja sem lehet más, mint a londoni olimpián történő részvétel kiharcolása.

„Ha sikerülne az olimpiai válogató, az fantasztikus, ha pedig még Londonba is kijutnék, az egyenesen elképesztő lenne!” - nyilatkozta Klim, aki váll- és hátfájdalmai miatt bejelentett 2007-es visszavonulása előtt 100 m gyorson és 100 m pillangón is világcsúcstartó volt. Olimpiai aranyat a 2000-es olimpián szerzett az ausztrálok 4x100, illetve 4x200 méteres gyorsváltójának tagjaként, egyéniben ugyanott ezüstérmes volt a 100 méteres pillangóúszásban. A világbajnokságokat tekintve - 1998-ban, 2001-ben és 2007-ben - összesen hatszor volt első. „Nincsenek elvárásaim magammal szemben. Nem tudom, hogy a szervezetem alkalmas lesz-e a versenyzésre, nem tudom, hogy a feleségem és a gyerekeim miként fogják viselni a dolgot” - mondta Klim, akinek harmadik gyermeke júniusra várható. Az ausztrál úszó legfőbb célja az lehet, hogy bekerüljön a 4x100 méteres gyorsúszó váltóba. Klim azt is elmondta, hogy a visszatérést elősegítette az úszósportban az utóbbi időben előtérbe kerülő filozófia, amely az edzések mennyiségi növelése helyett a kevesebb, de okosabb, célzottabb lefolyású tréninget helyezi előtérbe.