Bajnokok Ligája

El kell fogadnunk a keserű vereséget - Ranieri

Claudio Ranieri, az AS Roma vezetőedzője szerint csapata csodálatos második félidőt produkált a Sahtar Donyeck ellen, csökkentették hátrányukat, de kikaptak, és el kell fogadniuk a fájó vereséget. Az ukránok csapatkapitánya, Darijo Srna a meccshiány ellenére fantasztikus teljesítménnyel győző csapatát dícsérte. A Sahtar szerda este 3-2-re múlta felül idegenben a Romát a Bajnok Ligáa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Ranieri és csapata a bajnoki álmok után a BL-továbbjutásnak is búcsút mondhat

"A második félidőben nagyszerűen játszottunk. Mégis el kell fogadnunk ezt a keserű vereséget - idézte Ranierit a Sportal.it - (Mircea) Lucescu csapata hihetetlenül bánik a labdával, Douglas Costa (a második Sahtar-gól szerzője - a szerk.) egy elképesztő képességű futballista, gyors és technikás. Jobban is felkészülhettünk volna ellene, mert már nem először lőtt ilyen gólt. Nem adjuk fel, ha a legjobb formánkat tudjuk hozni a visszavágón, akkor fordíthatunk."

A Roma balhátvédje, a harmadik vendégtalálatnál óriásit hibázó John Arnee Riise bocsánatot kért a szurkolóktól:
"Azt hiszem, jól kezdtünk, de az egyenlítő gól után szétestünk. Hibáztam a harmadik találatnál, de hiszek benne, hogy van még remény. Remélem, a drukkereink megbocsátanak nekem, ezúton is elnézést kérek tőlük. Nagyon fáj, hogy az én hibám is hozzájárult a vereséghez."

A norvég balbekk véleményét osztotta Daniele De Rossi is, a középpályás szerint a Roma rajongóinak minden okuk megvan arra, hogy gúnyolódjanak a csapaton.
"Ez egy nehéz pillanat a csapat életében, és meg szeretném köszönni szurkolóinknak, hogy kijöttek a stadionba megnézni minket. Teljesen jogosak a kritikák, elfogadjuk a reakcióikat. Fel fogunk állni a padlóról, a visszavágón megkíséreljük kiharcolni a továbbjutást -
mondta az olasz válogatott játékos a Sky Sports-nak.

A Farkasoknak legalább két góllal kell megverniük a Sahtart a március 8-i ukrajnai visszavágón a legjobb nyolc közé kerüléshez.

Mircea Lucescu, a Sahtar trénere szerint együttese kihasználta a Roma hibáit:
"Tudtuk, hogy (Claudio) Ranieri futballistái nagyon jók, de nagy volt rajtuk a nyomás, jól szerveztük meg játékunkat, kihasználtuk ellenfelünk védelmi hibáit és a csapat megtorpanását a gólok után. Kemény felkészülést diktáltam a csapatomnak, rengeteg barátságos mérkőzést játszottunk az elmúlt hetekben, hogy ne essünk ki a ritmusból."

A Bányászok csapatkapitánya, Darijo Srna szerint a gárda rendkívül magabiztosan játszott, annak ellenére, hogy már több mint két hónapja nem léptek pályára tétmérkőzésen:
"Nem érzelgősködtünk az öltözőben. Egyszerűen csak bíztunk benne, hogy képesek vagyunk a jó eredményre - nyilatkozta a horvát középpályás a lefújás után a soccer.ru-nak. -Több mint két hónapja nem játszottunk hivatalos mérkőzést, de sikerült felkészülnünk. Korábban utaztunk Rómába, és az elmúlt napokban ellenfelünk mérkőzéseit tanulmányoztuk. Tudtuk, hogy nagy lehetőség előtt állunk. A kezdeti idegesség után feloldódtunk, és mi irányítottunk. Ennek ellenére nehéz meccs vár ránk a visszavágón, de miénk lesz a hazai pálya előnye, a szurkolóink igazi parádét fognak varázsolni a stadionba, és meg akarjuk mutatani a világnak, milyen az igazi Sahtar-stílus."