Európai kézilabdakupák

Csak a Veszprém mehet biztosra

  • MTI

Öt magyar kézilabdacsapat is pályára lép a hétvégén az európai kézilabdakupákban, ám csak az MKB Veszprém mehet biztosra.

A férfi Bajnokok Ligájában újra nagyüzem lesz a januári világbajnokság után. A B csoportot vezető veszprémiek az NB I alapszakaszában is érdekelt szlovák Tatran Presovot látják vendégül, és kötelező a két pont begyűjtése az eperjesiek ellen. Mocsai Lajos együttese ezt követően még megy Koldingba és Montpellier-be, s könnyen lehet, hogy az utolsó körben dől el a csoportelsőség.

A Pick Szeged Svájcban, a Schaffhausen otthonában lép pályára a sérült Törő Szabolcs nélkül. A két csapat szeptember 25-i, Tisza-parti meccse 29-26-os hazai sikert hozott, és egy újabb pontszerzés szinte biztosan középdöntőt érne. Ráadásul maradna esély az előkelő második hely megszerzésére is, hiszen egy héttel később a spanyol Valladolid látogat Szegedre.

A női BL-ben a középdöntő rangadóját vívja szombaton a Győri Audi ETO KC Larvikban. Az eddigi eredmények alapján biztosra vehető, hogy ezen két csapat között dől el a kvartett első helye, így az egymás elleni meccsek halmozottan fontosak. A norvég együttes pillanatnyilag jobb gólkülönbségének köszönhetően áll az élen. A csoport két sztáralakulata eddig egy-egy hazai és idegenbeli győzelmet aratott.

A férfiaknál az EHF Kupában és a KEK-ben a nyolcaddöntők első felvonását rendezik. Előbbi sorozatban a Tatabánya-Carbonex a spanyol La Rioja, míg a KEK-ben a Balatonfüred a francia Tremblay otthonában lép pályára. A riválisok közel azonos erősségűek.

A magyarok hétvégi programja:
Szombat:
Női BL, középdöntő, II. csoport, 3. forduló:
Larvik (norvég) - Győri Audi ETO KC 17:45 
Az állás: 1. Larvik 4 pont (67-44), 2. Győr 4 (51-44), 3. Leipzig 0 (44-51), 4. Volgográd 0 (44-67).

Férfi BL, 8. forduló,
C csoport:
Schaffhausen (svájci) - Pick Szeged 16:00
Az állás: 1. Csehovszki Medvegyi (orosz) 11 pont, 2. Valladolid (spanyol) 10, 3. Szeged 8, 4. Schaffhausen 5, 5. Dinamo Minszk (fehérorosz) 4 (219-230), 6. Aalborg (dán) 4 (216-238).

B csoport:
MKB Veszprém - Tatran Presov (szlovák) 19:15
Az állás: 1. Veszprém 12 pont, 2. Montpellier (francia) 10, 3. Hamburg (német) 9, 4. Kolding (dán) 8, 5. Sa:vehof (svéd) 2, 6. Presov 1

Férfi EHF Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
La Rioja (spanyol) - Tatabánya-Carbonex 20:00  

Vasárnap:
Férfi KEK, nyolcadddöntő, 1. mérkőzés:
Tremblay (francia) - Balatonfüred 16:00