Férfi kosárlabda

Szétesik a címvédő Zalakerámia ZTE

Ahogy arra a klub keddi közleményéből számítani lehetett, több meghatározó játékos is távozik a bajnoki címvédő Zalaegerszegből.

A Zalakerámia ZTE KK hivatalos sajtóközleménye változatlan formában.

„A ZALAKERÁMIA ZTE KK huzamosabb ideje közismert pénzügyi problémáinak megoldására tett erőfeszítéseink sajnos egyenlőre nem hoztak megnyugtató eredményt.  Szándékaink ellenére nem tudtunk 2011. február 15. napjáig játékosainknak és edzőinknek olyan pénzügyi garanciákat felmutatni, amelyek a feléjük fennálló tartozásaink érdemi mértékű csökkentése mellett a szezon kiegyensúlyozott befejezését is szavatolná.

Az átigazolási időszak 2011. február 18-i lejártára tekintettel nem tartanánk etikusnak, ha jelen helyzetben bármely játékosunkat megakadályoznánk abban, hogy stabilabb pénzügyi háttérrel bíró egyesülethez igazoljon.

Ezen okok miatt úgy döntöttünk, hogy bár egyetlen játékosunk szerződésének felbontását sem kezdeményezzük, de nem gördítünk akadályt esetlegesen más klubhoz történő távozásuk elé.

Döntésünk az eredményesség elsődlegessége helyett a pénzügyi stabilizációt kénytelen előtérbe helyezni.

Döntésünk természetesen nem jelenti a ZALAKERÁMIA ZTE KK csapatának visszalépését a bajnoki küzdelmektől, az idényt a klubnál maradó játékosokkal természetesen sportemberhez méltóan legjobb tudásunk szerint folytatjuk.

A klub vezetősége továbbra is tárgyal lehetséges új támogatók bevonásáról és a társaság tulajdonosaival a pénzügyi helyzet rendezéséről.
Tudjuk, hogy döntésünk következtében csapatunk kerete jelentősen meggyengülhet, melyet hűséges és kitartó szurkolóink érthető elkeseredéssel fognak fogadni. Kérjük azonban szurkolóink megértését és azt, hogy ne forduljanak el a kék-fehér színekért továbbra is becsülettel küzdő csapatunktól, mely az utóbbi években oly sok örömet szerzett rajongóinak.”

 

Szerdán az amerikai Kyle Wilson úgy nyilatkozott a Zalai Hírlapnak, hogy a kialakult helyzetben mindenképpen távozik a csapattól. A szintén amerikai Lorenzo Williams szerdán nem vett részt a délelőtti kondicionáló edzésen, ő Ukrajnába szerződhet. Ugyancsak távozik a csapattól Tóth Ádám és Vojvoda Dávid volt az, aki úgy fogalmazott: amennyiben megfelelő ajánlatot kapnak, elhagyják a csapatot. Így nyugodtan elmondható: szétesik a bajnoki címvédő Zalaegerszeg kosárlabdacsapata.