Serie A

Ranieri állása veszélyben Rómában?

Egyes weblapok szerint kirúghatják az ősz mestert a farkasoktól

Egyes értesülések szerint a Sahtar Donyeck elleni BL-szereplésen múlik Claudio Ranieri állása az AS Románál. Ha az olasz gárda nem jut túl az ukránokon, akkor akár Vincenzo Montella is a helyére kerülhet. Hosszabb távon Carlo Ancelottit emlegetik.

Az ilsussidiario.net szerint a Roma vezetői elégedetlenek az utóbbi hetekben mutatott teljesítménnyel, és a vezetőedző ultimátumot kapott. A rendkívül gyenge szezonkezdés után - hat fordulót követően még kieső helyen álltak a Farkasok - Ranieri összekapta és az élmezőnybe vezette ugyan a csapatot, de a kulcsfontosságú bajnokikat az Inter és a Napoli ellen elveszítették, így megint visszakerültek a nyolcadik helyre.

Claudio Ranieri

Ezzel nem csak a bajnoki címről mondhatnak le szinte biztosan, még a jövő évi BL-indulás is veszélyben van. Vasárnap a szurkolók sokadszor is nemtetszésüket fejezték ki a csapat edzőközpontjánál. Főleg a csapat szerintük lelketlen és stílustalan játéka miatt elégedetlenkednek.

A hírek szerint tehát ha most nem sikerül bejutniuk a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé, Ranierinek mennie kell. Az ellenfelük, a Sahtar Donyeck, a verhető kategóriába tartozik, de azért biztosra nem lehet menni ellenük.

Lehetséges utódjaként Carlo Ancelottit emlegetik, de a Juve és a Milan korábbi edzője jelenleg ugye a Chelsea szakvezetője. Ennek ellenére előbb-utóbb szinte biztosan a Farkasoknál köt majd ki, hiszen játékosként nyolc évet töltött Rómában, egy bajnoki címet és négy kupagyőzelmet ért el a bordó-sárgákkal. Emellett évek óta emlegeti ő maga is, hogy szívesen leülne egyszer egykori csapata kispadjára.

Addig, amíg ő felszabadul, Vincenzo Montellában látják a megoldást a vezetők. A korábbi csatár 10 évig volt a Roma játékosa - bár utolsó éveiben kölcsönben volt a Fulhamnél és a Sampdoriánál -, és nagy szerepet játszott az együttes utolsó, 2001-ben szerzett bajnoki aranyában. 2009-es visszavonulása óta az egyik ificsapatnál dolgozik, azaz szükség esetén kéznél van. Az persze más kérdés, hogy készen áll-e a feladatra.

Egyébként az olasz média sem egységes a kérdésben, a Corriere dello Sportban ugyanis épp az jelent meg, hogy a klubvezetők Ranieri mögött állnak, és támogatják...