Premier League

Dempsey lábában maradt a Fulham győzelme a Chelsea ellen - videó

A Fulhamben játszó Clint Dempsey a 94. percben 0-0-s állásnál büntetőt hibázott a Chelsea ellen egy kifejezetten gyenge színvonalú mérkőzésen.

Fernando Torres és Nicolas Anelka kezdett a Chelsea támadósorában, Didier Drogbának csak a kispadon jutott hely. A másik oldalon Gera Zoltán szintén nem kapott helyet a kezdőcsapatban.  Az első félidőben tulajdonképpen semmi érdemleges nem történt, egy megmozdulás volt, amit érdemes megemlíteni: a 28. percben Ivanovics adott be, Lampard pedig 16 méterről, félfordulatból, alig lőtt fölé. A védelmek nagyon jól zártak, egyik csapat sem tudott komoly helyzetet kidolgozni.

Sokat a második félidőben sem változott a helyzet, a 66. percben Malouda húsz méteres bombája ment el keresztbe a kapu előtt. Anelkát Kalou, a szinte láthatatlan Torrest Drogba váltotta a Kékeknél. A 78. percben a Chelsea előtt adódott a legnagyobb helyzet a találkozón: Lampard jobb oldali beadására Essien érkezett, aki tíz méterről fejelt a hosszú alsó mellé. A 83. percben Gera Zoltán is pályára lépett Danny Murphy helyén. Kalou még fejjel veszélyeztetett, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. Már-már mindenki belenyugodott a 0-0-s döntetlenbe, amikor a 93. percben David Luiz nagyon bután felrúgta a 16-os vonalánál Dempseyt, így 11-est kaptak a hazaiak. A büntetőt a sértett végezte el, de Petr Cech megérezte az irányt, és védeni a tudott, az ismétlést pedig megint Dempsey hibázta el. Ezzel maradt a 0-0-s döntetlen.

Fulham-Chelsea 0-0

London, Craven Cottage

Fulham: Schwarzer - Baird, Hughes, Hangeland, Salcido - Duff, Murphy (Gera, 83.), Sidwell, Dempsey - Dembele (Gudjohnsen, 83.), Andy Johnson (S. Davies, 74.)

Chelsea: Cech - Ivanovics, David Luiz, Terry, A. Cole - Ramires, Essien, Lampard - Anelka (Kalou, 65.), Torres (Drogba, 71.), Malouda.