Alpesi sí

Szlovén tiltakozás az időmérés miatt

  • VNA

A helyszíni műsorközlő okozhatta az időmérés pontatlanságait – ezt állítja a Tina Maze miatt tiltakozó szlovén síszövetség.

A Garmisch-Partenkirchenben zajló alpesi sí-világbajnokság eddigi öt versenye során már többször akadt gond az időméréssel. Az időnként (főként a helyszíni nézőket megtévesztő óriáskivetítőkön) akadozó rendszer senkinek nem tesz jót, ráadásul ennek folyományaként többen is megkérdőjelezik a hivatalos időmérés megbízhatóságát. Vasárnap este a szlovén szövetség vélhetően hivatalos tiltakozást is benyújt majd a Nemzetközi Síszövetséghez (FIS), mivel képviselői úgy gondolják, hogy legjobbjukat, Tina Mazét méltánytalanság érte a szuperóriás-műlesiklás során. „Videós elemzést fogunk kérni, hiszen szerintünk akár fél másodperccel is elmérhették Tina időeredményét” – nyilatkozta a szövetség szóvivője, Tomi Trbovc.

Maze a szuperóriás-műlesiklást 1:25,06-os időeredménnyel a 11. helyen fejezte be, így amennyiben fél másodperces korrekciót is kap, érmet akkor sem szerezne a versenyben. A probléma oka a szlovénok szerint az volt, hogy a helyszíni műsorközlő hangja interferált az időmérő rendszer bizonyos elemeivel, így a televíziós adásban és a helyszíni kijelzőn eltérő időeredmények jelentek meg Maze futama után. Az időmérést biztosító Alge cég és a Nemzetközi Síszövetség is azt állítja, hogy nincs és nem is volt gond az időméréssel.