NBA

Mínusz huszonkettőről jött vissza a Charlotte

A San Antonio 41 ponttal is vezetett Washingtonban

Szörnyű második negyed után jó nagyszünet utáni játékkal nyert a Bobcats Atlantában. A Spurs nagyon sima győzelmet aratott a Wizards ellen. A Chicago szokás szerint nagyszerű védekezésének, a Dallas európai sztárjainak köszönhetően nyert.

A Charlotte játékosa tör át az Atlanta védői között a két csapat NBA-meccsén

Az első negyed végén döntetlen volt az állás az Atlanta-Charlotte meccsen, aztán a második játékrészben behúzták a kéziféket a vendégek. A negyed első 10 percében csak 2 pontot tudtak dobni. Ekkorra 22 pontos előnyben voltak a hazaik, a Bobcats azonban felébredt, és 10-1-es sorozatot produkáltak. Az igazi fordulat azonban a második félidőben jött, ott is a záró negyedben. 14 ponton tartották a Hawksot ebben a 12 percben, és a 32 pontos Stephen Jackson dudaszó pillanatában behulló kosarával nyertek.

A Chicago is inkább a nagyszünet után volt jó a New Orleans ellen. Szintén hátrányból kellett fordítaniuk, de a már sokszor emgcsodált védekezésük ezúttal is nagyszerűen működött. Egyrészt 40 százalékon tartották a Hornets dobóit, másrészt a rossz kísérletek után 47-szer szedték össze a lepattanót 26 ellenében. Derrick Rose volt a legjobbjuk 23 ponttal, de Boozer és Deng sem teljesített rosszul, ráadásul mindenki betalált leglább egyszer, aki pályára lépett.

A Dallast Nowitzki és Sztojakovics vezették 22-22 pontjukkal, főleg a szerb tűnt ki a hárompontosaival. Összességében leiskolázták egyébként a Houstont a dobómutatókban, így az is belefért nekik, hogy kiengedtek a negyedik negyedben és visszaengedték a meccsbe a Rocketset. A kulcspillanatokban villant Nowitzki és Kidd, így behúzták a győzelmet, és tartják a lépést nyugaton a Lakersszel a San Antonio mögött.

A lemaradásuk azért jelentős, hiszen a ligaelső Spurs továbbra is fantasztikus alapszakaszt produkál. Pénteken kikaptak ugyan a Philadelphiától, de Washingtonban megmutatták, hogy ők uralják a mezőnyt. Rögtön az első játékrészt meghúzták, és 37 pontot szórtak. Innentől nem volt kérdés a győzelmük, főleg úgy, hogy hatan is kétjegyű számmal íratkoztak fel a dobótáblára.

NBA, szombati mérkőzések:

Milwaukee Bucks-Indiana Pacers 97-103
Atlanta Hawks-Charlotte Bobcats 86-88
New Jersey Nets-New York Knicks 95-105
Houston Rockets-Dallas Mavericks 102-106
New Orleans Hornets-Chicago Bulls 88-97
Washington Wizards-San Antonio Spurs 94-118
Sacramento Kings-Oklahoma City Thunder 97-99
Minnesota Timberwolves-Philadelphia 76ers 87-107