Előzetes

Derby d'Italia, Olaszország rangadója a 25. fordulóban!

  • DA

Juventus-Internazionale rangadót rendeznek a torinói Stadio Olimpicóban a Serie A 25. fordulójában. A 183. Derby d'Italián a vendég kék-feketék az esélyesebbek, de nem adnánk előre oda nekik a három pontot, a Juve hazai pályán remélne bravúros feltámadást. De nem ez lesz az egyetlen derbi a hétvégén, szombat este a bajnoki álmokat dédelgető Roma fogadja a Napolit a félsziget másik Olimpiai Stadionjában.

Serie A, 25. forduló:   

Szombat:
AC Milan-Parma 18:00 Tv: Digi Sport
AS Roma-Napoli 20:45
Tv: Digi Sport

Vasárnap:
Palermo-Fiorentina 12:30 Tv: Digi Sport
Bari-Genoa 15:00   
Brescia-Lazio 15:00 Tv: Digi Sport
Cagliari-Chievo 15:00   
Catania-Lecce 15:00   
Cesena-Udinese 15:00   
Sampdoria-Bologna 15:00   
Juventus-Internazionale 20:45 Tv: Digi Sport

Milan-Parma
Három győzelem mellett négy döntetlent jegyez a Milan idén a bajnokságban, de így is vezeti a tabellát. Massimiliano Allegri tanítványai a legutóbbi, Lazio és Genoa elleni 1-1 pont után hármat gyűjtenének be az elmúlt öt meccséből csak egyet nyerő Parma ellen, hiszen újabb botlás esetén az üldöző Napoli (3 pont hátrány) és Inter (5 pont, és eggyel kevesebb mérkőzés) már a nyakukban lenne. Hosszú a vörös-feketék sérültlistája (Antonini, Boateng, Zambrotta, Inzaghi, Amelia, Strasser, Ambrosini, Legrottaglie, Pirlo) de ez már "megszokott" dolog a csapatnál. A Parmának idegenben nehezen megy (11 meccs/7 vereség), Pasquale Marino vezetőedző Hernán Crespótól, a Juventustól érkezett Amauritól és Giovincótól várja  a bravúrt a San Siróban. A Hercegektől Pisano, Calvo és Marques nem utazik Milánóba, Morrone eltiltott.

AS Roma-Napoli
A Farkasok bajnoki ambíciói a ködbe vesztek, Tottiék elmúlt öt mérkőzésükből csak kettőt hoztak, legutóbb az Inter páholta el Claudio Ranieri együttesét. A Napoli viszont tovább menetel a bajnoki érem felé, de azért nem lehet kijelenteni, hogy a nápolyiak az egyértelmű favoritok a Stadio Olimpicóban, Walter Mazzari gárdája lelkes, de még nem képes egyenletes, kiegyensúlyozott teljesítményre. Persze attól a csapattól, amelyikben ott van az elmúlt öt találkozóján öt gólt jegyző Edinson Cavani, jobb félni...A fővárosiaktól Adriano még Brazíliában szambázik (hivatalosan sérült), Mexes és Burdisso eltiltását tölti. A délolaszoknál Grava és Vitale tölti betegszabadságát. Októberben egyébként 2-0-ra a Napoli nyerte a rangadót.

Juventus-Internazionale (Derby d'Italia)
A szókapcsolatot 1967-ben egy híres olasz sportújságíró, Gianni Brera alkotta (A derbi lényege, hogy olyan csapatok mérkőznek meg, melyek még sohasem estek ki az élvonalból. Bár a Juventust 2006-ban lejjebb sorolták egy osztállyal, az Inter elleni mérkőzéseit mindmáig így hívják). Ez a két csapat nyerte a legtöbb bajnokságot Olaszországban (Juventus 27, Inter 18 bajnoki elsőség), de arra, hogy ezek számát gyarapítsa, reális esélye csak az Internek van mostanság, és az összecsapásnak is a kék-feketék az esélyesei. Leonardo gárdája idei nyolc bajnokijából mindössze egyet veszített el, felépült az irányító Wesley Sneijder is, eddig két meccsen két gólt vágott a holland játékmester. A Juventus 2011-es Serie A-mérlege 4 vereség, két győzelem, egy döntetlen, és a 8. hely a tabellán. A három ponttal az Inter a bajnoki címvédés, míg az Öreg Hölgy egy legalább kupaindulást érő hely felé tenne nagy lépést. Olaszország derbijét a Zebráktól Rinaudo, De Ceglie, Quagliarella, Traore és Iaquinta kénytelen kihagyni, a Nerazzurriktól a sérült Stankovics, Mariga, Lúcio, Samuel és Milito, valamint az eltiltott Chivu nem utazik Torinóba. A felek legutóbbi tíz összecsapásából mindössze kettőt tudott megnyerni a Juve, de az örökmérleg nekik kedvez (182. derbin 80 Juventus- és 55 Inter-siker született, 46 döntetlen mellett).Ősszel egyébként unalmas 0-0 született a San Siróban, de a három pont fontossága miatt most jóval izgalmasabb mérkőzésben bízunk.

Ősszel a derbi hagyományaihoz méltatlan unalmas döntetlen született

Koman Vladimir és Laczkó Zsolt klubja, a Sampdoria a Bolognát, Rudolf Gergely edzőváltáson átesett sereghajtó csapata, a Bari a kenyéradó klubját, a Genoát, a Vass Ádámot foglalkoztató Brescia pedig a Laziót látja vendégül vasárnap délután.