Előzetes

Barcelonában kell győznie a Real Madridnak

  • DA

Újra Barcelonába kirándul a Real Madrid, ezúttal a kisebbik katalán csapattal, az Espanyollal csap össze a királyi gárda a spanyol élvonal 23. fordulójában. A listavezető Barcelona sorozatban 17. (!) győzelmére készül, ennek elszenvedője szombat este a Sporting Gijón lehet.

Primera División, 23. forduló:

Szombat:
Atlético Madrid-Valencia 18:00 Tv: Sport2
Sporting Gijón-FC Barcelona 20:00 Tv: Sport2
Racing Santander-Sevilla 22:00 Tv: Sport2

Vasárnap:
Hércules-Real Zaragoza 17:00   
Levante-Almería 17:00   
Málaga-Getafe 17:00   
Real Sociedad-Osasuna 17:00   
Deportivo La Coruna-Villarreal 19:00 Tv: Sport1
Espanyol-Real Madrid 21:00 Tv: Sport1

Hétfő:
Mallorca-Athletic Bilbao 21:00 Tv: Sport1

Sporting Gijón-Barcelona
Sorozatban 17. győzelmére készül a listavezető Barcelona,ezúttal a Sporting Gijón otthonában. A piros-fehérek csak abban bízhatnak, hogy a katalánok a legutóbbi két bajnoki összecsapásukat egyaránt egy sovány 1-0-val nyerték, de ennek tudatában sem fogadnánk Manuel Preciado fiainak győzelmére...A hazaiaknál Alberto Lora és Gregory Arnolin eltiltott, Pep Guardiola a sérült Puyolra és Jeffrénre nem számíthat.

Espanyol-Real Madrid
Bár az Espanyol elleni legutóbbi három fellépését 3-0-ra nyerte a Real Madrid, és a kisebbik katalán csapat utoljára 2007 októberében győzte le a királyiakat, nem jó ómen a blancóknak Barcelona felé venni az irányt...Persze a forma és a helyezés a Real sikerét sejteti, a Papagájok elmúlt két bajnokijukat elveszítették, hatodikak a tabellán, de az Estadio Cornellà-El Pratban nem adják könnyen a három pontot. Az Espanyol láthatóan megsínyli a pénzügyi nehézségek miatt eladott Victor Ruíz és Didac Vila hiányát, és a sérült Pablo Osvaldo pótlása sem megoldott a csatársorban. José Mourinho csapatába vissztér az eltiltását letöltő Sergio Ramos, és Pepe is felépült.

Ősszel Benzema is betalált az Espanyolnak

A két nagyon kívül is van élet azért a spanyol élvonalban, a 8. Atlético Madrid a 4. Valenciát fogadja, a tét nem kicsi: a Valencia győzelme esetén újabb lépést tehet a bajnoki érem, az Atlético a kupaindulást érő helyezés felé. Az öt forduló óta veretlen, legutóbbi négy meccsét 10-1-es gólkülönbséggel nyerő, a tabellán már 5. Athletic Bilbao hétfőn Mallorcára utazik. A 3. helyét már csak egy pont előnnyel őrző, legutóbb a Levante ellen 1-0-ra megégett Villareal a Deportivo otthonába látogat, de a szebb napokat látott, 2000. évi bajnokcsapat ellen sima győzelmet arathat Juan Garrido legénysége.

Légiósaink közül Vadócz Krisztián az Osasunával a Real Sociedadhoz látogat, míg Pintér Ádám csapata, a Real Zaragoza a Hércules vendége lesz.