Bíróbotrány

Vágner szerint nem vezethettek volna a magyar bírók

  • MTI

Vágner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezető bizottságának vezetője szerint nem lett volna joga az Észtország-Bulgária (2-2) találkozón közreműködnie annak a magyar bírói hármasnak, amely itthon alacsonyabb osztályokban vezet mérkőzéseket.

Vágner László segítőivel érkezik a Chile-Kamerun csoportmérkőzésre az 1998-as franciaországi világbajnokságon.
"Az alapgondolat szerint a nemzetek közötti válogatott mérkőzéseket FIFA-listás bíróknak kell vezetni, de néha előfordul, hogy helyi játékvezetőket kérnek fel, ugyanakkor nekik is első osztályúnak kell lenniük" - nyilatkozta az MTI érdeklődésére Vágner, aki aktív játékvezetőként megjárta az 1998-as világbajnokságot.

A négy tizenegyest hozó antalyai összecsapást Lengyel Kolos vezette, két segítője pedig Selmeczi Krisztián és Csák János volt - ők a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban működnek közre.

"Elmondásuk szerint ők egy ifjúsági tornára kaptak meghívást, arról nem is tudtak, hogy itt A-válogatott találkozót kell majd vezetniük, és ezért kényszerhelyzet állt elő" - mondta Vágner, aki hozzátette a magyar játékvezetői hármas "nem sok jóra számíthat. Később jelezte: mindhárom játékvezető engedélyét azonnali hatállyal felfüggesztették.

A mérkőzés után a bolgár és az észt szövetség azt kérte az Európai Labdarúgó Szövetségtől, hogy vizsgálja ki a találkozót, amelyen a végeredmény furcsán alakult ki.