Előzetes

Robben és Ribéry lesz a Bayern megmentője?

  • DA

Az idei szezonban először léphet pályára a hétvégén a Bayern Münchenben az Arjen-Robben-Franck Ribéry duó, a bajor klub a két kulcsjátékostól várja a tavaszi felemelkedést, és legalább az érmes helyezés kiharcolását a Bundesligában. A 22. fordulóban a Bayern a mindössze két pozícióval lejjebb lévő Hoffenheimet fogadják, hazai pályán kellene feledtetni a múlt heti Köln elleni csúfos vereséget, ahogyan a Leverkusennek is, a Gyógyszergyáriak a Frankfurt ellen köszörülnék ki a Nürnberg elleni csorbát.

Robben és Ribéry a kulcs a sikerhez?

Bundesliga, 22. forduló:

Szombat:


Bayern München-Hoffenheim 15:30
Tv: Eurosport 2

Schalke 04-SC Freiburg 15:30
VfB Stuttgart-1. FC Nürnberg 15:30
VfL Wolfsburg-Hamburger SV 15:30 Tv: Eurosport 2
Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen 15:30
St. Pauli-Borussia Mönchengladbach 15:30
1. FC Kaiserslautern-Borussia Dortmund 18:30 Tv: Eurosport 2

Vasárnap:


1. FC Köln-FSV Mainz 15:30 Tv: Eurosport 2
Werder Bremen-Hannover 96 17:30 Tv: Eurosport 2

Robben már január 15-én visszatért a pályára, sőt, azóta három bajnoki és egy kupamérkőzésen három gólt szerzett, formájára tehát nem lehet panasz. A térdsérüléséből felépült Ribéry visszatérése az előzetesen várthoz képest csúszott, és a klub hiányukkal is magyarázta a harmatos bajnoki szereplést. Jelenleg mindössze ötödik a Bundesligában az alakulat, és még a gyengébb ellenfelek is gondot okoznak Louis van Gaal fiainak, az elmúlt fordulóban a kiesőzónában található Köln verte el a Bayernt, kétgólos hátrányból fordítva. Persze a két sztár felépülésével sem minden fenékig tejfel az Allianz Arénában, mert Toni Kroos, Diego Contento és Ivica Olic továbbra is a sérültek sorát gyarapítja. Érdekesség, hogy David Alaba ellenfélként tér vissza Münchenbe, a bajorok ugyanis januárban kölcsönadták az osztrák középpályást a Hoffenheimnek. A sinsheimi csapat egyébként elmúlt két mérkőzését megnyerte, a Schalkét és a Kaiserslauternt verték el.

A 12 pontos előnnyel bíró listavezető Dortmund a Kaiserslautern vendége lesz, és bár a múlt pénteken döntetlent ért el a Schalke elleni hazai rangadón, a Vörös Ördögök ellen papírforma a győzelem. Az éllovasnál Sebastian Kehl hosszú idő - 2010 szeptembere - után végre visszatérhet, de Florian Kringe, Patrick Owomoyela és Sindzsi Kagawa rövidebb-hosszabb betegszabadságát tölti.

A 2. Leverkusen a 10. Frankfurthoz utazik, a gyógyszergyáriak a Bayernhez hasonlóan botlottak a múlt hétvégén, a Nürnberg otthonában vérzett el Jupp Heynckes legénysége. Arturo Vidal és Simon Rolfes szereplése kérdéses a Bayerben.

A 8-10 hónapos kihagyásra kényszerűlő Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz a legutóbb a Bayern skalpját begyűjtő Kölnhöz látogat, és idei második sikerére készül, amivel megtartanák a harmadik helyezésüket a tabellán. Az Azerbajdzsán ellen a magyar válogatott egyik legjobbjának bizonyuló Hajnal Tamás a Stuttgarttal a kilencedik Nürnberget fogadja.