La Liga

Pintér Ádámmal épít új csapatot a Zaragoza

Pintér Ádám nincs azok között a játékosok között, akik nyáron távozhatnak a spanyol bajnokságban szereplő Real Zaragoza csapatától.

Pintér Ádám Zaragozában - Fotó: AFP

A Zaragoza jelenleg tizenkettedik helyen áll a spanyol bajnokságban, de a csapat vezetői nem elégedettek ezzel. Nem csoda, hogy nyáron alapos vérátömlesztés várható a klub játékoskeretében, ennek értelmében a futballisták majdnem fele távozhat az első csapat 24 tagjából. Agapito Iglesias, az egyesület elnöke a nyáron érkezett nyolc új játékossal (Leo Franco, Toni Doblas, Maurizio Lanzaro, Nicolas Bertolo, Said Boutahar, Sinama Pongolle, Marco Perez és Pintér Ádám) sem maradéktalanul elégedett, ezért van, akitől már egy év után megválna. Nagy veszteséget nem okoznak a klubnak, hiszen egyedül a magyar válogatott középpályásáért kellett fizetni, a többiek ingyen érkeztek a klubhoz.

A távozók között szinte egész biztosan ott lesz Carlos Diogo, Jiri Jarosik, Edmilson és Jorge Lopez, valamint a két nyáron érkezett játékos, Said Boutahar és Maurizio Lanzaro. Rajtuk kívűl minden bizonnyal nem tartanak igényt Sinama Pongolle-ra, Nico Bertolóra és a télen kölcsönvett Guirane N'Dawra sem. Bertolót a hírek szerint a Palermo is vinné 6 millió euróért.

Amennyiben a két évre kölcsönvett Marco Perezt meg akarják szerezni, ezen a nyáron öt, 2012-ben viszont már hét millió eurót kellene érte fizetni. Ez sem biztos, hogy teljesülni fog, valamint a baszk Ander Herrera is július elsején már az Athletic Bilbao labdarúgója lesz. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Jermaine Pennant is távozott a télen a csapattól és a Stoke City játékosa lett, elmondhatjuk, nyáron egy teljesen új csapat kialakításába kezdenek Zaragozában, a jelek szerint Pintér Ádámmal.