Újpest

Barczi visszatérésében és Jhonnes fejjátékában bízik Mészöly

A sérüléssel bajlódó Barczi Dávid pénteken már a játékban is részt vett, Jhonnesnek pedig a fejjátéka az erőssége, abban kiemelkedő teljesítményre képes.

UTEMészöly Géza továbbra is elégedett játékosai teljesítményével a felkészülés alatt, ezért két napos pihenőt adott a csapatnak.

„Ezúttal is csak azt tudom mondani, hogy nagyon jó hetet zártunk. Bár a szombatra tervezett, Videoton elleni meccset a fehérváriak kérésére a jövő hétre halasztottuk, ennek következteében nem játszunk a hétvégén, az előző napok remek munkája és hozzáállása miatt két nap pihenőt kaptak a játékosok. Végre újra füves talajon edzhettünk, ami sokat segített a munkában és még a játékosoknak is plusz motivációt jelentett. A jövő héten így két felkészülési találkozón lépünk pályára: szerdán a Videoton, szombaton a kassaiak ellen” – nyilatkozta az ujpestfc.hu-n a vezetőedző.

Az újpesti tréner szót ejtett a csapat sérültjeiről is, akik közül Pollák Zoltán állapota okozza a legnagyobb gondot neki.

Kezdem a jó hírrel: Barczi Dávid pénteken már a játékban is részt vett, és látszik rajta, hogy egyre jobb az állapota. Takács Zoltán, Sitku Illés, Jhonnes, Lázár Bence és Balogh Balázs kisebb sérülés, illetve betegség miatt edzéseket hagyott ki a héten, de hétfőtől újra teljes értékű munkát végezhetnek a csapattal. Kovács Dániel rehabilitációja a terveknek megfelelően alakul, azonban Pollák Zoltánra nem tudom, mikor számíthatok. Térdszalag-problémái vannak, és a jövő héten újabb vizsgálatok következnek számára, remélem, nem kell megműteni őt, mert akkor hosszabb időt kell majd kihagynia” – jegyezte meg a szakember.

Mészöly Géza jó a véleménnyel van a csapat új szerzeményéről, Jhonnesről, akitől sokat vár a jövőben.

„Fejjátéka az erőssége, abban kiemelkedő teljesítményre képes. Az elmúlt másfél hónapban nem sokat készült együtt csapattal, ezért van lemaradása, de ha visszanyeri formáját és még jobb fizikai állapotba kerül, akkor a keret erőssége lehet. Bízom benne, hogy a bajnoki rajtra minden tekintetben készen áll arra, hogy szerepelhessen a csapatban. A szerződtetése versenyhelyzetet teremt a védelemben, ráadásul igazi profi mentalitású futballistáról van szó, aki már régóta Európában futballozik. Sokat várok tőle” – fejezte be mondandóját a Vasas egykori trénere.