Felkészülési mérkőzés

Az olaszok elégedettek, a németek többet vártak

Buffon szerint igazi csapatot alkotnak a fiatalok az azúrkék mezben

Az 1-1-gyel véget ért Németország-Olaszország barátságos mérkőzés után eltérően értékelik az eredményt a két országban. A németek többet vártak volna saját csapatuktól - egyedül Klosét dicsérik -, míg az olaszok elégedettek az elért eredménnyel és a mutatott játékkal is. Löw szerint még stabilabbá kell válnia a Nationalelfnek, Prandelli szerint a Squadra Azzurra már az Eb-re kész csapat lehet.

"Elmaradt bosszú" - írják a német internetes oldalak a Németország-Olaszország mérkőzés után. Egyedül Miroslav Klosét dicsérik a Nationalelfből, aki sokadszor is bizonyította, hogy a válogatottban egészen más teljesítményre képes, mint a Bayern Münchenben. Kiemelik, hogy 32 évesen is a csapata egyik legjobbja volt, és már csak kilenc gólra van a Nemzet Bombázójától, Gerd Müllertől a válogatott meccseket tekintve.

Keményen kritizálják viszont a védelmet, főleg a belső védők közötti összhang hiányát. Persze azt elismerik, hogy Mertesacker és Hummels még sosem játszottak együtt, de akkor is bosszantónak tartják a hibát, aminek köszönhetően Rossit nem tudták lesre állítani az egyenlítő gólja előtt.

Chiellini és Lahm a Németország-Olaszország barátságos mérkőzésen

Joachim Löw is elismerte, hogy van még miben fejlődniük. "Nem tudjuk még 90 percen keresztül fenntartani ugyanazt a tempót, így a második félidőben több lehetőséget is kihagytunk, hogy 2-0-ra alakítsuk az állást. Be kell még gyakorolnunk bizonyos játékelemeket, hogy automatikussá váljanak."

A német sajtó legnagyobb baja persze az, hogy már 16 éve nem tudták legyőzni az olaszokat, és erre Bastian Schweinsteiger is kitért: "Nagy kár, hogy bekaptuk azt a gólt. Nehéz volt az olaszok ellen a tizenhatoson belül. Olyan csapat vagyunk, amelyik a technikai képességeivel próbál uralni egy meccset. Biztos vagyok abban, hogy a közeljövőben le fogjuk győzni Olaszországot."

Itáliában sokkal inkább hurráhangulat van, ami érhető is, hiszen az öregecske csapatuk tavaly már a csoportból sem jutott tovább a világbajnokságon, és Cesare Prandelli intenzív fiatalításba kezdett. A 2006-os világbajnok együttesből csak Buffon és De Rossi voltak ott a pályán, és a főszerepet is inkább a fiatal tehetségek játszották.

A csapatkapitány, Gianluigi Buffon szerint igazi csapatot alkotnak a Squadra Azzurra új tagjai. "A szövetségi kapitány sokat segít nekünk, hogy túljussunk az utóbbi időszak nem épp biztató eredményein. Sok fiatal várja a lehetőséget, ideje hogy bebizonyítsák, hogy ők is bajnokok akarnak lenni!"

Prandelli is optimista volt a meccs után: "Sok szempontból fejlődtünk. Egyensúlyban van a csapatunk, és nem érdemeltünk volna vereséget. Jó mérkőzést játszottunk. Intanzívebbek voltunk a második félidőben, de az elsőben is voltak lehetőségeink."

Az olasz média is dicséri a fiatalokat, különösen Giuseppe Rossit és Andrea Ranocchiát emelték ki. A Villarreal csatárát egyenesen a meccs emberének nevezték, és benne látják azt a játékost, aki a következő években a válogatottjuk vezére lehet. Az Inter ifjú védőjét pontos szerelései, jó emberfogása és kiemelkedő fejjátéka miatt is dicsérték.