Felkészülési mérkőzés

Újabb Ferencváros-győzelem Horvátországban

Marek Heinz állandó hányingert érzett, de jobban van

Tutric góljával 1-0-ra legyőzte a Fradi a Gorica csapatát a két együttes horvátországi edzőmeccsén. A pályán ott volt Marek Heinz is, aki betegség miatt kihagyta a zöld-fehérek előző találkozóját, illetve a próbajátékon lévő Hassan, Birge és Sosa is, akik első benyomásaikat is megosztották az ftc.hu-val.

FTC-címerAz ftc.hu tájékoztatása szerint horvát NK Gorica elleni edzőmeccsét is megnyerte a Ferencváros, így továbbra is veretlenek a téli átigazolási időszakban. A találkozó egyetlen gólját Djordje Tutoric szerezte a 23. percben.

Ott volt a kezdőcsapatban Marek Heinz, aki hétfőn nem tudott pályára lépni a Belupo ellen. A cseh csatár a klub honlapjának nyilatkozott a betegségéről, illetve arról, hogy már jobban van. "Szerencsére influenzáról nincs szó, és lázam sem volt. Ellenben folyamatos hányinger érzetem volt, és ugyan még nem múlt el, de már egy fokkal jobban vagyok. Picit az ízületeimnél érzek fáradtságot, de remélem, gyorsan felépülök."

Szintén kezdő volt Matias Sosa és Matis Birge, illetve csereként kapott szerepet Ali Hassan, akik próbajátékon vannak a Ferencvárosnál. Ők első benyomásaikról beszéltek az ftc.hu-nak. Hassan szerint "először hozzá kellett szokni a csapat stílusához, az itteni edzésmunkához. Mások itt a tréningek, mint amihez szoktam. Nagyon tetszenek, taktikailag és intenzitását tekintve is. Mindig 100%-on kell pörögni, és amikor vége a gyakorlásnak, akkor tényleg érzed is azt, hogy keményen dolgoztál, én határozottan egyre jobban érzem magam tőle. A fizikai paramétereimet sorolnám az erősségeim közé, de szerintem a gyors összjátékokban is feltalálom magam, igyekszem egyszerűen futballozni. Nincs még döntés rólam, van még legalább egy hetünk az edzőtáborban, szeretném az alatt megmutatni a stábnak, hogy hasznára tudok lenni ennek a csapatnak."

Birge is azon igyekszik, hogy meggyőzze Prukner Lászlót arról, hogy érdemes lenne őt leigazolni. "Úgy érzem, egyre jobban megszokjuk egymást a társakkal. A lehetőség megvan, hogy ideszerződjek, de bizonyítanom kell a vezetőedzőnek. Szeretnék maradni, és úgy érzem, erre van is esélyem. Én elsősorban a védekezésben tudok a csapat hasznára lenni, labdaszerző játékosként" - mondta a futballista.

Természetesen Sosa is szeretne szerződést kapni, ő szélsőként vethető be. A saját elmondása szerint alapvetően védekező típusú játékos, de igyekszik előretörésekkel részt venni a támadójátékban is.

Felkészülési mérkőzés:

NK Gorica-Ferencváros 0-1 (0-1)
Gólszerző: Tutoric 23. p.

Ferencváros: Ranilovic (Mester) - Sosa, Dragóner, Tutoric, Balog - Tóth B., Andrezinho (Hassan), Birge, Abdi - Heinz (Morales), Miljkovic