Edzőmérkőzés

Győzött az U-21-es válogatott

  • MLSZ

A magyar U21-es válogatott a hét elején Telkiben edzőtáborozott, majd az összetartást ma kora délután egy edzőmérkőzés zárta. A BFC Siófok elleni meccsen a válogatott Futács Márkó és Stieber András góljaivelval 2-1-re győzni tudott.

Simon Krisztián küzd ellenfelével az U-21-es válogatott Siófok elleni edzőmérkőzésén.
A háromnapos összetartás lezárásaként válogatottunk kellemes, napos időben mérkőzött meg a Siófokkal. Róth Antal szövetségi edző csapata az első játékrészben jelentős fölényben játszott, és a 18. percben megszerezte a vezetést is: a Simon Krisztiánnal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Futács Márkó értékesítette. A 34. percben a siófokiak is büntetőhöz jutottak, és megszerezték az egyenlítő találatot, de a válogatott még a szünet előtt visszavette a vezetést: Sváb Dániel beadását követően Stieber András lőtt gólt.

A második játékrészben mindkét csapat jelentősen kicserélődött, a Siófok kiegyenlítetté tette a játékot, és több alkalommal is közel járt a gólszerzéshez. Megyeri Balázs azonban jól látta el feladatát a kapuban, a lefújásig újabb gól nem született, az U21-esek 2-1-re megnyerték a találkozót.

"Az első félidőben sikerült megvalósítanunk a tervünket, szinte végig a mi akaratunk érvényesült és gólokat is szereztünk - mondta Róth Antal az mlsz.hu-nak. - A fordulás után az ellenfél vette át a kezdeményezést, ekkor a jó védekezést lehetett kiemelni a játékunkból, hiszen bár nyomás alatt játszottunk, kapott gól nélkül zártuk a félidőt. Az elmúlt három nap nagyban segítette a felkészülésünket, újabb játékosok formájáról kaptam képet, a mérkőzésen pedig több felállásbeli lehetőséget is ki tudtam próbálni."

U21-es válogatott felállása:

1. félidő: Gulácsi Péter - Szokol Zsol, Preklet Csaba, Litauszki Róbert, Sváb Dániel - Peszmeg Viktor, Hidi Patrik - Simon Krisztián, Stieber András, Bertus Lajos - Futács Márkó

2. félidő: Megyeri Balázs - Turcsik Tamás, Preklet Csaba (Vattai Balázs, 60.), Litauszki Róbert, Devecseri Szilárd - Peszmeg Viktor, Laczkovich Donát - Gyurcsó Ádám, Kulcsár Kornél, Simon Krisztián - Lázár Bence

Forrás: mlsz.hu