Napoli

A végsőkig harcolunk a bajnoki címért - Cavani

  • DA

Edinson Cavani, a Napoli támadója szerint nincs igazuk azoknak, akik kizárják a bajnokesélyesek közül csapatát. Az uruguayi gólvágó az első két hely valamelyikére számít a májusi záráskor, és az aranyérmet sem tartja lehetetlen célkitűzésnek.

Cavani szerint Isten vezérelte Nápolyba

A Napoli jelenleg a második helyen áll a Serie A-ban, három ponttal lemaradva az AC Milantól. Walter Mazzari együttese igazi diadalmenetet fut eddig Itáliában, Cavani vezeti a góllövőlistát, 18-at vágott mostanáig az ellenfeleknek, a Lavezzi-Cavani-Hamsík szupertrió pedig 31 találatnál jár, a Napoli góljainak 85 százalékát ők jegyzik. Az uruguayi támadó bízik benne, hogy a jó sorozat egész idényen át kitart.

"Nyitott szemmel álmodom. Nem érjük be a harmadik hellyel, jobbat érdemlünk - nyilatkozta a csatár az Il Corriere dello Sportnak. - A világbajnokság után az Úr kezébe helyeztem magam, ő vezérelt engem ehhez a csapathoz. A megfelelő helyre kerültem, és ezt Istennek köszönhetem - mondta klubváltása körülményeiről a 24 éves csatár, aki a Palermóból igazolt a nyáron Nápolyba.

A Napoli elmúlt 10 mérkőzéséből hetet megnyert, egy döntetlen és két vereség mellett, ezalatt kiütötte a Juventust (3-0) és a Sampdoriát (4-0) is. Szombaton a Stadio Olimpicóba látogatnak az AS Romához, vagyis délolasz rangadót (ottani elnevezésén Derby del Sole) rendeznek a hétvégén a Serie  A-ban. A Farkasoknak Cavani szerint Mirko Vucsinics a legveszélyesebb emberük. "Szeretném kikapcsolni őt, és lehűteni a Roma reményeit a győzelmünkkel."