Diósgyőr

A nőkért kampányoltak a klub labdarúgói

A Nők a Pályán Egyesület kezdeményezéséhez csatlakozott a Diósgyőr is, a klub labdarúgói ezért mez nélkül álltak modellt. A mozgalom célja a kiállás a nők, azaz a női szerepek átértékelése mellett.

Fotókampányt indított a közelmúltban a Nők a Pályán Egyesület, amelyhez neves művészek, közéleti személyiségek után a DVTK is csatlakozott, elsőként a magyarországi sportegyesületek közül. A focisták egy társadalmi kampány keretében vetkőztek le. A kampány célja a kiállás a nők, azaz a női szerepek átértékelése mellett.

A fényképeken a média által sugallt sztereotípiákhoz képest fordított helyzet látható: férfiak meztelenül, mellettük nők, felöltözve. A futballisták két játékvezető hölgy társaságában álltak modellt, szerdán sajtótájákoztatón mutatták be a nyilvánosságnak a képeket.

Fotó: dvtk.eu

"A DVTK példamutatásával szeretné felhívni az ország sportklubjainak figyelmét arra a nyugat-európai hagyományra, amely kiemelten támogatja a hölgyeket kedvezményes belépési lehetőségekkel és egyéb ajándékokkal. Ez a törekvés egybevág a civil szervezet figyelemfelkeltő kampányának céljaival, így az együttműködés kézenfekvőnek tűnt. A támogatáson túl a labdarúgók egy látványos lépésre szánták el magukat: levetkőztek a kamerák előtt, ezáltal is demonstrálva akaratukat, hogy a DVTK a pályán túl is kedvezni kíván a hölgyeknek" - nyilatkozta a sajtótájékoztatón Dudás Hunor, a miskolci klub ügyvezetője, aki ehhez azt is hozzátette, hogy néhány éven belül a DVTK szeretné elérni azt, ami Nyugat-Európában már évekkel ezelőtt megvalósult, vagyis a lelátón helyet foglaló nézők 40 százaléka hölgyvendég legyen, illetve kisgyermekes családok.

Nők a Pályán a DVTK-val: