NHL

A hazai jég inkább hátrány volt kedden

A New Jersey jó sorozatot kapott el, de a hátrányuk nagynak tűnik

Csak a New Jersey Devils tudott saját otthonában nyerni az NHL keddi játéknapján. Az Ördögök az utóbbi tíz meccsükből nyolcat megnyertek, de még így is bőven a tabella alsó részén vannak. A Pittsburghből nagyon hiányzik a már edzegető Crosby és a hosszú időre kidőlt Malkin, a Toronto újabb ötöst hintett, ezúttal az Islandersnek, de Buffalo volt a legtermékenyebb a Tampa Bay elleni hetessel.

Nem rúl régen még messze utolsó volt a New Jersey Devils az NHL-ben, de újabban formába lendült a 2003-as bajnokcsapat. Utóbbi tíz meccsükből nyolcat megnyertek, és még egyen szereztek pontot, hiszen csak hosszabbításban kaptak ki. Ennek ellenére bármilyen sűrű is a liga mezőnye, még mindig csak a 27. helyig jöttek fel, és hat pont a lemaradásuk a Toronto előtt.

A New Jersey játékosai borítják fel a Carolina egyik hokisát a két csapat NHL-meccsén

Azért nem adják fel a bravúros szereplés gondolatát, ezt ezúttal a Carolina ellen bizonyították. Kétszer is kiegyenlítették Jeff Skinner emberőnyös találatait, másodszor kevesebb mint három perccel a rendes játékidő vége előtt. Így hosszabbításra mentették a meccset, és ott szerezték meg a fordítást és egyben győzelmet jelentő gólt. Mattias Tedenby második találatát szerezte a ráadásban egy kontra végén, ezzel győzték le a Hurricanest, akik épp az utolsó rájátszást érő helyen állnak keleten, tizenöt ponttal a Devils előtt.

A Pittsburgh Penguins kínlódik legnagyobb sztárjai, Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin nélkül. Előbbi már edz, de még nem csatlakozott a csapathoz, utóbbi viszont a szezonban már nagyon fog játszani, hiszen a múlt héten két szalag szakadt el a jobb térdében. Hozzájuk csatlakozott még a csapat harmadik legeredményesebb játékosa, Chris Kunitz, nem nagyon maradt tehát góllövő az együttesben. Ez meg is látszott a Colombus ellen. Csak a harmadik harmadban tudtak betalálni Tyler Kennedy révén, de addigra már hármat ütöttek a vendégek, akik ráadásul még egy gólt szereztek a hajrában, így simán verték 4-1-re a papíron erősebb, de jócskán megtizedelt riválist.

A Toronto hétfőn ötöt lőtt az Atlantának, kedden ugyanennyivel terhelte meg a New York Islanders hálóját. Az első harmadban kétszer is eredményesek voltak, és bár a második játékrész második felére egyenlített az Islanders, a harmadik húsz percben hármat ütöttek válasz nélkül a Juharlevelesek, mire a hazaiak felocsúdtak. A 19. percben lőtt újabb góljuk már későinek bizonyult, 5-3-ra nyert a Maple Leafs.

A legnagyobb pofonba viszont a Tampa Bay szaladt bele. Már az is meglepő, ha a negyedik helyezett nem bír el a huszonnegyedikkel hazai pályán, az meg pláne, ha hét gólt kap. A harmadik harmad közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt, a Lighting vezetett. A záró játékrész ötödik percében azonban kiegyenlített a Buffalo, de még nem is ezzel kezdődött a kivégzés. Connolly 10:14-nél szerezte meg a vezetést a Sabresnek, és a következő bő három percben négyet ütöttek válasz nélkül! Stafford mesterhármast ért el, de Vanek érdemei sem voltak kisebbek, ő két gól mellé egy gólpasszt hozott össze. A másik oldalon még Lecavalier is megütötte a második gólját az asszisztja mellé, csak épp az ő három kanadai pontjáért maximum egy hátbaveregetés járt kedden este, mivel 7-4-re nyert a Buffalo.

NHL, keddi mérkőzések:

New Jersey Devils-Carolina Hurricanes 3-2, hosszabbítás után
New York Islanders-Toronto Maple Leafs 3-5
Pittsburgh Penguins-Columbus Blue Jackets 1-4
Washington Capitals-San Jose Sharks 0-2
Tampa Bay Lightning-Buffalo Sabres 4-7
Florida Panthers-St. Louis Blues 1-2