NHL

Toronto - Atlanta? Gólzápor!

Dacjuk góllal és gólpasszal tért vissza

A Maple Leafs és a Thrashers nem tartoznak az NHL élcsapatai közé, de egymással rendre látványos mérkőzéseket játszottak az idányben. Így volt ez hétfőn is, amikor 9 gólt láthatott a közönség. Pavel Dacjuk felépült csuklótöréséből, és rögtön egy góllal és egy gólpasszal segítette győzelemhez a Detroitot a New York Rangers ellen. A liga utolsó helyén álló Edmonton megruházta a Nashville-t, a Vancouver előnyt építget az élen.

A pakk a kapus mögött a Toronto-Atlanta NHL-meccsen

Harmadszor találkozott egymással a Toronto és az Atlanta a 2010-11-es szezonban, és már 30 gólt ütöttek egymás ellen. Ugyan épp a hétfői meccsük maradt el egy kicsit az átlagtól, de azért a kilenc találat sem kevés. A vendég Thrashers kezdett jobban, két emberelőnynek - közte egy öt a három elleni szituációnak - köszönhetően 2-0-ra vezettek az első harmad végén. Felébredtek azonban a hazaiak, és Phaneuf valamint az este egyik hőse, Grabovski révén egyenlítettek. Antropov szinte azonnal viszavette a vezetést az Atlantának, de még a második játékrészben megszületett a 3-3-at jelentő MacArthur gól. A záró harmadban aztán Kulemin és Brent révén kettővel elhúzott a Toronto, amire már csak egyszer tudott válaszolni Ladd, így 5-4-re győztek a Juharlevelesek. Gólt ugyan nem szerzett, de két asszisztjával így is a mérkőzés egyik legjobbja volt a hazai hátvéd, Tomas Kaberle.

Pavel Dacjukot régen láthatták már a Detroit hívei. A center 19 meccset volt kénytelen kihagyni csuklótörése miatt, és a visszatérő meccsén rögtön a csapata vezére volt. Ő szerezte az első gólt a New York Rangers ellen, és a harmadik harmadban egy gólpasszt is kiosztott. Rajta kívül Hudler és Miller találtak be, így 3-1-re vezetett a Red Wings. A New Yorkból Dubinsky még szépített, de egyenlíteni már nem tudtak annak ellenére sem, hogy kettős emberelőnyük is volt. A Rangers ezzel már sorozatban ötödik meccsén maradt nyeretlen.

A tabella legalján álló Edmonton jócskán meglepte az első harmadhoz tartozó Nashville-t. A Predators jobban kezdett ugyan hazai jégen, de Dubnyk állta a sarat a vendégek kapujában, és 13 lövést hárított, mire a csapata megszerezte a vezetést. Az újonc hálóőr később sem ingott meg, és karrierje első shutoutjával segítette győzelemhez az Oilerst. A győzelem egyébként elég fölényes lett, hiszen a második harmadban Jones, a harmadikban pedig Eberle és Penner is eredményes volt, így 4-0-ra nyert az Edmonton.

A ligaelső Vancouver nem okozott csalódást a szurkolóinak, Samuelsson két góljával és egy asszisztjával, valamint Burrows és Kesler találataival 4-2-re győzték le az Ottawát, és minimálisnak tekinthető négypontos előnyt szereztek a tabella élén az egy meccsel kevesebbet játszó Philadelphia előtt. Sorozatban hatodszor hagyták el győztesen a pályát.

NHL, hétfői mérkőzések:

Toronto Maple Leafs-Atlanta Thrashers 5-4
Detroit Red Wings-New York Rangers 3-2
Nashville Predators-Edmonton Oilers 0-4
Calgary Flames-Chicago Blackhawks 3-1
Phoenix Coyotes-Colorado Avalanche 3-0
Vancouver Canucks-Ottawa Senators 4-2