Liverpool

Reina a Manchester Uniteddel szemezik

  • DA

A Liverpool Európa- és világbajnok kapusa is a távozás lehetőségét fontolgatja. Honfitársa és jó barátja, Fernando Torres a múlt hétfőn hagyta el a Vörösöket a Chelsea kedvéért, és a spanyol hálóőr sem zárta ki a lehetőségét, hogy eligazol, a célállomás az Edwin van der Sar utódját kereső Manchester United lehet.

Pepe Reina

Van der Sar néhány hete jelentette be, hogy az idény végén visszavonul, utódját pedig már régóta lázasan keresik a gyárvárosban. Eddig Manuel Neuer (Schalke 04) és David De Gea (Atlético Madrid) neve merült fel a Vörös Ördögök egyes számú mezének új tulajdonosaként. Ebbe a versenybe szállt be most Pepe Reina, legalábbis a The Sun szerint a 28 éves spanyol portás is Sir Alex Ferguson jelöltjei között van. A lap azt is tudni véli, hogy 20 millió fontba kerülne a Unitednek Reina leigazolása.

"Igen, most keresik van der Sar utódját. Hogy ez én is lehetek-e? Ezzel kapcsolatban most nem tudok mit mondani - nyilatkozta Reina az Onda Cero spanyol rádiónak. - Jelenleg élő szerződésem van a Liverpoollal. Természeresen az én célom is az, hogy minél több címet nyerjek az aktuális csapatommal. Nem hazudok, szeretnék a Bajnokok Ligájában játszani, mégpedig esélyesként..." - zárta sejtelmesen mondandóját a spanyol portás.

Reina egyszer már kézzelfogható közelségbe került a BL-trófeához az akkor szebb napjait élő Liverpoollal a 2007-es, AC Milan elleni döntőben, amit 2-1-re vesztettek el a Vörösök. És bár Kenny Dalglish vezetésével feltámadni látszik hamvaiból a 'Pool, a BL-indulást érő hely még így is csak álom a mostani idényben.

A játékos távozás magyar szempontból annyiban lenne "kívánatos", hogy így lehetőség nyílna Gulácsi Péter számára a Liverpool első számú kapusposztját megszerezni. Januárban egyébként a magyar légiós volt a cserekapus Reina mögött, mivel a második számú hálóőr, Brad Jones az Ázsia Kupán volt érdekelt az ausztrál válogatottal. Viszont a vasárnapi, Chelsea-Liverpool rangadón is a kispadon ült Gulácsi, pedig már visszatért ausztrál kollégája a Vörösök keretébe, a szakmai stáb tehát bízik az U20-as világbajnoki bronzérmes tehetségben.