Győri ETO

A Mágus megint Győrben varázsol - Verebes az új szaktanácsadó

  • MTI

Verebes József mesteredző visszatért egykori sikerei színhelyére, s a Győri ETO FC szaktanácsadója lett.

"Verebes József szerződtetésével egy olyaGyőri ETO FCn folyamatot kívánunk elindítani, melynek során minél több, az ETO-val korábban sikereket elért edző, játékos kap szerepet a klubnál" - mondta Klement Tibor, a klub ügyvezetője a győriek keddi sajtótájékoztatóján.

Verebes József szaktanácsadóként határozatlan időre írt alá az egyesülethez, s négy feladatkörrel bízták meg: előadásokat tart a Fehér Miklós Akadémián, részt vesz az ETO utánpótlásedzőinek képzésében, a tehetségek felkutatásában, továbbá a klub öregfiúk csapatának trénere lesz.

Várhatóan idén júniusban egy egész napos program keretében Győrbe látogat a Bayern München öregfiúk csapata, melyben pályára lép többek között Roy Makaay vagy Mehmet Scholl.

"Nagy örömmel vállaltam el a szaktanácsadói munkát, tulajdonképpen már régóta terveztem, hogy újra az ETO szolgálatába állok" - fogalmazott Verebes József. - "Szeretném, ha a munkám által ez a patinás egyesület és a szurkolótábora ismét egymásra találna. Az első csapat szakmai munkájába nem szólok bele, de ha Pintér Attila vezetőedző igényli, akkor természetesen szívesen elmondom a véleményemet és segítek neki."

A 70. születésnapját márciusban ünneplő, Mágusnak nevezett szakember 1981 és 1986, illetve 1993 és 1994 között irányította a győri labdarúgócsapatot, amely első regnálása idején kétszer bajnok lett. Verebes dolgozott szövetségi kapitányként is, illetve egyszer az MTK-val is bajnokságot nyert.