Serie A

100. góljánál jár a vidék Maradonája

  • DA

100. gólját lőtte az Udinese mezében a Serie A-ban Antonio di Natale szombaton, a Sampdoria ellen az olasz élvonal 24. fordulójában. A rendkívül szimpatikus és szerény támadónak fontosabb a csapat, mint a pénz és a fényes sikerek, ezért utasítja vissza sorban az érte ácsingózó sztárklubokat.

Antonio Di Natale

"Ez rendkívül nagy megtiszteltetés számomra. Be kell vallanom, hogy vártam már a 100. gólt, és nem csak én, hanem a szakmai stáb is, és persze a szurkolók a stadionban. Köszönetet szeretnék mondani a klub elnökének, a drukkereknek, a feleségemnek és a családomnak a támogatásukért. Édesanyámnak ajánlom ezt a címet, aki már sajnos nincs köztünk, de tudom, hogy büszke lenne rá" - nyilatkozta Di Natale a mérkőzés után.

A csatár 2007 óta a csapatkapitányi karszalagot is viseli, Udinében hősként tisztelik, főleg azok után, hogy már többször is lett volna alkalma sztárcsapathoz igazolni, főleg a Juventus szerette volna megszerezni a 33 éves támadót.

"A megfelelő döntést hoztam. Itt minden tökéletes, családtagként kezelnek engem kezdettől fogva. Van, ami a pénznél is többet ér" - mondta erről a támadó.

"Az Udinese most nagyon jó szériát kapott el, reméljük, hogy minden héten ilyen eredményeket érünk el. Ez egy fantasztikus csapat, a legjobb, legszebb futballt játsszuk, és még igazán magasra szállhatunk."

Di Natale szavaira edzője, Francesco Guidolin is reagált.

"Már nagyon sok mindent megélt és látott futballkarrierje során. Ha azt mondja, hogy mi játsszuk a legszebb futballt a Serie A-ban, akkor az úgy is van. Ő a legfontosabb játékosunk, úgy vigyázok rá, mint egy gyémántra. Di Natale a "vidék Maradonája", akiért rajonganak a csapattársai, mert szerény, józan és becsületes."

Az Udinese az egyik üde színfoltja a Serie A-nak, a Friuliak jelenleg a hatodik helyen állnak a tabellán, és olyan csapatokat leckéztettek már meg, mint a Juventus, az Inter vagy a Napoli. Di Natale ebben a szezonban 16 találatnál jár, ezzel második a góllövőlistán a 18 gólos Edinson Cavani (Napoli) mögött. Az élvonalbeli futballisták őt szavazták meg 2010 legjobb olasz labdarúgójának. A 2005-2006-os szezonban Di Natale volt az egyetlen játékos, aki a Serie A-ban, az Olasz Kupábam, a Bajnokok Ligájában és az UEFA-kupában is gól tudott lőni, emellett az előző idényben gólkirályi címet szerzett.

A "Gran Capitano" legszebb megmozdulásai