Videoton

Mezey szerint leiskolázták szerb első osztályú ellenfelüket

Nikolics Nemanja és Andre Alves is betalált a szerb bajnokság 12. helyén álló FK Indjija kapujába.

VideotonA szerb első osztály 12. helyén álló FK Indjija ellen aratott 2-1-es győzelmet a Videoton csapata, amelyben nem léphetett pályára a válogatotthoz elutazó Lázár és Elek sem. A fehérváriak harmadik válogatott játékosa, Lipták Zoltán betegséggel bajlódik.

Nikolics már a 4. percben vezetést szerzett a Videotonnak, majd a 33. percben Alves duplázta meg az NB I listavezetőjének az előnyét. A 75. percben egy szabadrúgást követően még szépítettek a szerbek, az eredmény azonban 2-1-es  fehérvári siker lett.

A Videoton vezetőedzője, dr. Mezey György a vidi.hu-n értékelte a látottakat: „Nagyon könnyű helyzetben vagyok, mert amíg a csapat formája, szerkezete és összetétele volt a döntő, addig briliáns módon futballoztak, leiskoláztuk az FK Indjiját. A második félidőben aztán, főleg a cserék miatt, megbomlott a hadrend, össze-vissza ment a játék. Ám továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy ha már kihoztunk magunkkal játékosokat, azoknak lehetőséget kell adni a mérkőzéseken, hogy játszanak, formába jöjjenek. A második 45 percet nem is nagyon lehet értékelni. Ellenfelünk, annak ellenére, hogy csak a 12. helyen áll a bajnokságban, jó erőt képviselt – de ez általában véve elmondható a szerb csapatokról."

FK Indjija - Videoton 1-2 (0-2)

Videoton:
I. félidő: Bozsovics – Milanovics, Farkas, Vaskó, Andics – Nagy, Vasziljevics, Sándor, Szakály – Nikolics, Alves
II. félidő: Bozsovics (Tujvel) – Andics (Szolnoki), Milanovics, Vaskó (Izing), Hidvégi – Gosztonyi, Farkas, Sándor (Djordjic), Szakály (Polonkai) – Nikolics (Vujovics), Alves (Lencse)

Gólszerző: Zivanovics (75.), ill. Nikolics (4.), Alves (33.)