Sapa Fehérvár AV19

Hetényi a divízió I-es vébéig kidőlt

  • MTI

Térdízületi porcműtét vár Hetényi Zoltánra, a Fehérvár és a magyar jégkorong-válogatott kapusára.

A 23 éves játékos a vasárnapi, Graz elleni osztrák bajnokin (EBEL) sérült meg, és várhatóan 6 hétig teljes pihenőre kényszerül. Így talán az áprilisi, budapesti divízió I-es vb-n már bevethető lesz.

"Két lehetőség volt: vagy kiveszik a letört porcdarabot, és akkor két hét múlva edzhettem volna, vagy pedig összevarrják a széttört porcot és az hat hét szünet. Előbbi egy időzített bomba, bármikor megsérülhetek újból vagy bevizesedhet. A másiknál másfél hónap múlva egészséges lesz a porc, újra elkezdhetek edzeni, de a szezonomnak vége. Most még nem vagyok ideges, feszült, de szerintem két hét múlva, amikor sorra hagyom ki a meccseket, már nagyon fog zavarni" - mondta az MTI-nek Hetényi.
Közben klubja nagy versenyben van azért, hogy bejusson a rájátszásba. A Volán nyolc fordulóval a vége előtt sereghajtó, és négy pont a hátránya a továbbjutó, nyolcadik helyen álló Ljubljanával, és három a kilencedik Jesenicével szemben. A fehérváriak kedden Jesenicében lépnek pályára.

A Volán a sérülés miatt kapusgondokkal küzd. A finn Tommi Satosaari két hete igazolt el Svédországba. Hetényi mögött most Bálizs Bence volt csere, így ő lépett előre első számúnak. A tartalékegyüttesből Vay Ádám kerül fel az EBEL-keretbe, míg a frissen igazolt szlovák Jakub Macek - akinek nincs EBEL-igazolása - marad a farmegyüttesben, ahol egy ifjúsági korú hálóőr lesz a tartalék.

"Ez volt a legrosszabb, ami történhetett. Három csapatunk, az EBEL, a farm- és az ifjúsági sorra játssza a meccseket, hetente hármat-hármat, és maradt összesen négy kapusunk, az átigazolási időszak pedig éppen lezárult" - mondta az MTI-nek id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató.