Atlétika

Győzelemmel tért vissza Iszinbajeva - videó

  • VNA

Közel egy éves önkéntes száműzetés után visszatért az atlétikai pályára az oroszok kitűnő rúdugrója, Jelena Iszinbajeva.

Jelena Iszinbajeva koncentrál.
A világ idei legjobb eredményével, 481 centiméterrel győzött a moszkvai atlétikai verseny női rúdugró versenyszámában Jelena Iszinbajeva. Az oroszok 27 esztendős, kétszeres olimpiai bajnoka a Moszkvában rendezett Russian Winter elnevezésű versenyen indult vasárnap, ahol rögtön megmutatta, hogy az utóbbi egy évben sem tétlenkedett, így sikerült megőriznie formáját. „Egyelőre nincsenek különösebb nehézségeim az edzésekkel. Technikai hiányosságiam természetesen még vannak, amelyek a 491-es magasságon ki is ütköztek. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy ez csak az első versenyem volt, ahol igen komoly érzelmi hatások is értek a pályán. Törekedni fogok a hibák kijavítására, hogy ismét a legjobb lehessek"- nyilatkozta Iszinbajeva a jól sikerült verseny után.

A versenykörülmények között utoljára tavaly márciusban szereplő orosz rúdugró a köztes időszakban sem tétlenkedett, hiszen végig edzésben volt, csupán versenyeken nem indult. „Folyamatosan edzésben voltam, nem volt olyan napom, amikor ne lettem volna aktív. Igazából csak tavaly áprilisban volt egy komolyabb pihenő időszakom, májustól kezdődően már folyamatosan dolgoztam és készültem. A pihenés jót tett nekem, mert el kell ismernem, hogy régen élveztem már ennyire az edzéseket, mint mostanában. Edzőmmel, Vitalij Petrovval mindent közösen oldottunk meg, így nagyon örülök annak, hogy ennyire sikeresen kezdődött el számomra a szezon” - tette hozzá az orosz atlétika egyik legismertebb alakja.

Iszinbajevának jól megy általában a hazai versenyeken, tavaly is megnyerte a Russian Winter elnevezésű viadalt, akkor versenycsúcsot jelentő 485 centiméteres magassággal. Iszinbajeva számára egy hosszú szezon kezdődött el ezzel a versennyel, amely február 12-én a hagyományos donyecki „Pole Star” elnevezésű versennyel folytatódik, majd márciusban jön a fedett pályás Európa-bajnokság, nyáron pedig az év fő versenye, a dél-koreai Daegu-ban sorra kerülő szabadtéri atlétikai világbajnokság, ahol a két évvel ezelőtti berlini kudarcot (ahol a döntőben érvényes kísérlet nélkül esett ki) is szeretné feledtetni.