La Liga

Messi hárommal küldte haza az Atléticót - videó

Voltak lehetőségei a vendégcsapatnak, de azokat ki is kellene használni

A forduló legnagyobb rangadójának ígérkező Barcelona-Atlético találkozó viszonylag sima hazai győzelmet hozott. Lionel Messi mesterhármasával 3-0-ra győzték le a katalánok a pontatlanul játszó madridi csapatot.

Messi fejel az Atlético Madrid ellen

Nem nagyon hozott helyzetet a meccs eleje. Az Atlético nem is nagyon próbálkozott az előrejátékkal, a Barcelonának pedig még be kellett melegednie. Aztán a 17. percben Messi először villant. Szokás szerint jobbról indult befelé, és a lekövethetetlen balra húzásával három védőt vezetett egymásba, onnantól pedig már rutinszerűen lőtte vissza a labdát a rövid alsó sarokba a tizenhatoson kívülről. (1-0)

Csendesen folyt tovább a meccs, amíg a 28. percben nem jött megint Messi. Ezúttal Villa indította középen, és Luiz ugyan elsőre le tudta halászni az átadást, az argentin erőszakosan elvette tőle a játékszert, és a kapuba emelte. (2-0)

A félidő legemlékezetesebb megmozdulása a vendégek részéről az volt, hogy a lefújás előtt nem sokkal - talán jogosan - veszekedni kezdtek a játékvezetővel, aki visszarendelt egy szabadrúgást, mivel nem adott sípjelet, holott a madridiak nem is kérték a kilenc métert. A dolog érdekessége, hogy elsőre gólt szereztek, másodjára nem.

A fordulás után már támadóbban lépett fel az Atlético, voltak is helyzeteik, de nem tudták befejezni azokat. Ahogy Messi sem az első nagy lehetőségét a második játékrészben. Maxwell beadásából fejelt az ötös jobb oldaláról a hosszú felé, De Gea azonban meg tudott nyúlni, és szögletre mentett. Kicsivel később Pedro is kihagyott egy helyzetet, ő néhány centivel a kapu mellé lőtt.

A 79. percben viszont Messi megszerezte a harmadik gólját is. Ő maga indította Villát, akinek estéből leadott lövése a kapuson felpattant, majd a menteni igyekvő védőn megállt, és a Barca tizese lecsapott rá. (3-0)

Ezt követően vagy teljesen megnyugodott a katalán együttes, vagy a vendégek ébredtek fel, de a hajrában kétszer is ziccerig jutottak. Előbb azonban Godin fejese a kapu fölé, Agüeróé pedig Valdes kezébe került. Maradt tehát az eredmény, aminek köszönhetően jelenleg tíz pont az előnyük a vasárnap játszó Real Madrid előtt.

Ráadásul megdöntötték Puskás Ferencék rekordját, mivel sorozatban tizenhatodszor győztek a bajnokságban!

Primera División, 22. forduló:

FC Barcelona-Atlético Madrid 3-0 (2-0)
gólszerző: Messi (17., 28., 79.)

Korábban játszották:
Villarreal-Levante 0-1 (0-0)
gólszerző: Valdo (48.)

Korábban játszották:
Almería-Espanyol 3-2 (3-1)
gólszerző: Silva (5.), Uche (7.), Bernardello (18.), illeteve Verdu (34.), Alvaro (49.)

Athletic Bilbao-Sporting Gijón 3-0 (2-0)
gólszerző: Lopez (16., 11-esből), Toquero (27.), Susaeta (74.)
kiállítva: Gregory (15., Sporting Gijón)

Getafe-Deportivo La Coruna 4-1 (3-0)
gólszerző: Colunga (19., 26.), Miku (45.), Rios (57.), illetve Riki (68., 11-esből)

Osasuna-Real Mallorca 1-1 (1-1)
gólszerző: Miguel Flano (8.), illetve G. Castro (37.)

Real Zaragoza-Racing Santander 1-1 (1-1)
gólszerző: Boutahar (40.), illetve Fernandez (14.)

Vasárnap játsszák:
Sevilla-Málaga 17:00
Real Madrid-Real Sociedad 19:00
Valencia-Hércules 21:00