Sífutás

Világbajnokot vert a magyar sífutó

  • VNA

Idén már másodszor szerepel a Világkupában Tagscherer Zoltán. A magyar sífutó ugyan nem jutott tovább a sprint verseny selejtezőjében, de így is megelőzött egy világbajnokot.

A sífutó Világkupa sorozat oroszországi állomásán, a Moszkvától 280 kilométerre található Rybinskben szombaton sprint versenyeket rendeznek. A férfiaknál a szabad stílusú verseny selejtezőjében ezúttal volt magyar induló is.

A Vasas SC sífutója, a többszörös olimpikon, Tagscherer Zoltán ugyanis ott volt az 54 fős mezőnyben. A 35 esztendős magyar sportoló a kifejezetten nehéz terepen (1300 méter hosszúságú pályán) rendezett selejtezőben ugyan csak az 53. helyet szerezte meg, de ezzel is megelőzte a 2009-ben Liberecben csapat sprintben világbajnok (egyéniben ezüstérmes) norvég Johan Kjolstadot. A selejtező utolsó helyén záró norvégnak nem csak a helyezés miatt lehet fájó a szereplés, hanem azért is, mert így vélhetően nem fog tudni bekerülni az oslói világbajnokságon (tehát számára hazai pályán) szereplő norvég válogatottba.