Eredivisie

Véghajrában kapott góllal vesztettek Dzsudzsákék - videó

A PSV végig meddő fölényben játszott, a végén pedig a Den Haag szerzett gólt

Az egész mérkőzésen nagy fölényben játszott a PSV Eindhoven a Den Haag elleni hazai bajnokin. A vendégek csak egy-egy kontrából tudtak veszélyeztetni, mégis nekik volt nagyobb szerencséjük, és a hosszabbításban szerzett góllal nyerni tudtak jóval esélyesebb ellenfelük otthonában.

Bár végig fölényben volt a PSV, helyzetekig alig-alig jutottak. Még az első félidőben Engelaar került szembe az üres kapuval, de a hirtelen elé pattanó labda annyira meglepte, hogy néhány méterről mellé rúgta. Már ekkor is megmutatták a vendégek, hogy ők is tudnak veszélyesek lenni a kontráikból. Az egyik végén Toornstra bombázott a kapu mellé.

A félidőt Dzsudzsák Balázs szabadrúgása zárta le érdemben, de a magyar szélső lapos lövése néhány centivel eltévesztette a célt.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe. Nyomtak a hazaiak, de csak nem akart megszületni a góljuk, a vendégek pedig gyors kontrákat vezettek. Végül a hajrában egy ilyen döntötte el a meccset. Már a hosszabbításban jártunk, amikor a középen érkező csatár és a kilépő Isaksson egymást találják meg a labda helyett, így a hosszún érkező Verhoeknek az is belefért, hogy rosszul vegye át a játékszert. Így is utolérte, és be tudta passzolni a kapuba. (0-1)

Ezt követően már semmire nem maradt idő, így harmadik vereségüket szenvedték el Dzsudzsákék, és vasárnap a Twente akár meg is előzheti őket a tabella élén.

Babos Gábor sajnos továbbra sem tudja visszavenni helyét a Nijmegen kapujában, ezúttal is a padon nézte végig csapata gólnélküli döntetlennel véget ért mérkőzését.

Tóth Balázs és Fehér Csaba is végigjátszotta egyik illetve másik oldalon a Venlo-Breda találkozót, melyen meglepetésre a Tóth által vezetett hazaiak tudtak győzni 3-0-ra.

Eredivisie, 22. forduló:

Heerenveen-NEC Nijmegen 0-0
Excelsior-AZ Alkmaar 2-1
PSV Eindhoven-Den Haag 0-1
Venlo-NAC Breda 3-0