Serie A

Matri duplával vezette győzelemre a Juventust régi csapata ellen

A Caglirai egyszer felállt a Zebrák ellen, másodszor csak majdnem

Alessandro Matri már túl van azon, amire Fernando Torresnek vasárnapig biztosan várnia kell: bemutatkozott új együttesében, ráadásul épp a régi ellen. Az olasz csatár duplázott Cagliariban, hosszú idő után azonban nem a hazai csapat mezét viselte. Vezérletével győzött a torinói gárda, és megkezdte a kapaszkodást a bajnokságban.

A hazaiak helyzeteivel kezdődött a találkozó, de előbb Buffon vizsgázott jól, majd a kaput sem találták el. Hasonló volt a helyzet a másik oldalon, ahol Matri a hálóőrbe, Aquilani pedig mellé lőtt. A 20. perc hozta az első gólt, amikor Matri egy lapos indítást fordulásból, állítgatás nélkül lőtt a rövid alsóba a tizenhatoson belülről. (0-1)

Juventus-játékosok gólöröme a Cagliari ellen

A folytatásban a Juve került fölénybe, mégis nekik kellett jobban izgulniuk hátul Buffon néhány mutatványa miatt. Először mellényúlt egy beadásnak, másodszor nyúlni sem nagyon tudott, olyan rosszul futott ki. szerencséjére egyszer sem került mögé a labda.

Nem úgy a második félidőben, amikor rögtön támadólag lépett fel a Cagliari, és Acquafresca révén egyenlítettek is. A csatár Cossu ívelését passzolta be a védők mellől ellépve. (1-1)

Érkezett Del Piero, és az övé is volt a következő nagyobb lehetőség, de távoli lövésével nem talált kaput a 68. percben. Matri viszont duplázni tudott negyedórával a vége előtt. Chiellini nagyszerűen ívelt elé a bal oldalról, és ő kapásból bombázott Agazzi hálójába. (1-2)

Nem sokkal később ismét egyenlítésnek örülhettek volna a hazaiak, ha a játékvezető nem érvényteleníti a góljukat azért, mert a szintén csereként beállt Toni kicsit könnyen a földre került előtte. A hórihorgas csatár azért nem csak ezzel tette a maga számára emlékezetessé a meccset: Barzagli beadásából 16 méterről felugorva hihetetlenül pontosan fejelt a hazaiak kapujának sarkába, így Agazzinak nem volt esélye hárítani. A gól különlegességét a szépsége mellett az adja, hogy ez volt Toni 100. Serie A-ban szerzett találata. Ezzel be is állt az 1-3-as végeredmény, amivel legalább ideiglenesen feljöttek a hetedik helyre a Zebrák a bajnokságban.

Serie A, 24. forduló:

Cagliari-Juventus 1-3 (0-1)
gólszerző: Acquafresca (51.), illetve Matri (21., 75.), Toni (84.)

Korábban játszották:
Udinese-Sampdoria 2-0 (2-0)
gólszerző: Sanchez (18.), Di Natale (40.)

Vasárnap játsszák:
Bologna-Catania 12:30
Brescia-Bari 15:00
Genoa-AC Milan 15:00
Lazio-Chievo 15:00
Lecce-Palermo 15:00
Napoli-Cesena 15:00
Parma-Fiorentina 15:00
Internazionale-AS Roma 20:45