Internazionale

Ez az út visz minket feljebb - Materazzi

Az Internazionale 41-szeres válogatott védője úgy véli, Totti egy klasszis játékos, ezért nem baj, ha a vasárnapi rangadón nem lép pályára ellenük.

Materazzi nyilatkozik - Fotó: AFP

A négy nagy bajnokság közül gyakorlatilag a Serie A az egyetlen, ahol éles harc van a bajnoki címért. Spanyolországban a Barcelona, Németországban a Dortmund, Angliában pedig a Manchester United kezd elszakadni üldözőitől. Olaszországban viszont a listavezető Milan pontokat hullajt, így a címvédő Internazionale egyre közelebb kerül hozzá. Marco Materazzi, az Inter világbajnok védője még nem mondott le a címvédésről. A többnyire mellőzött játékos a Sky Sport Italia televíziónak úgy nyilatkozott, ezen az úton kell tovább menniük, amin elindultak.

„A Serie A bajnoki címéért folyó harc még nem ért véget. Az AC Milan az első helyen van, ők nagyszerűek, nehéz őket legyőzni, de közel vagyunk hozzájuk. Rajtuk kívül az AS Roma és a Napoli is komoly ellenlábasunk. Ez egy izgalmas szezon, minden megtörténhet… Boldog vagyok, hogy mostanában sok pontot gyűjtöttünk, és jövünk előre a tabellán. A csapattársaim és én ezen az úton fogunk tovább menni, ez visz feljebb minket” – tette hozzá a 37 esztendős védő.

Materazzi szót ejtett Christian Chivu esetéről is, aki ütés miatt kapott négymeccses eltiltást.

„Amiikor láttuk, mi történt, biztos volt, hogy ezért több meccses eltiltást fog majd kapni. Chivu tudja, mekkorát hibázott, megbánta a tettét és elnézést kért mindenkitől, de ettől függetlenül szégyenletes volt amit tett.”

A vasárnapi Roma elleni derbiről is beszélt a kemény védőjátékos, nehéz összecsapásra számít a fővárosaik ellen.

„A Roma egy remek csapat, akikkel sok-sok csodálatos meccset játszottunk, hol nyertünk, hol veszítettünk, de ez így volt rendjén, sohasem mehettünk biztosra a másik ellen. Hogy Totti nem fog játszani? Mivel egy klasszis játékosról van szó, ez számunkra nem akkora gond, ennek ellenére pokoli nehéz találkozóra számít” – fogalmazott a 41-szeres válogatott labdarúgó.