Alpesi-sí világbajnokság

Bode Miller nem indul műlesiklásban

  • VNA

Nem indul el műlesiklásban, de így is több számban éremesélyes a kedden kezdődő alpesi-sí világbajnokságon az amerikai „fenegyerek”, Bode Miller.

Az amerikaiak olimpiai bajnoki sízője, Bode Miller szombaton (a két osztrák, Hannes Reichelt és Benjamin Raich mögött) a harmadik helyen végzett a hinterstoderi szuperóriás-műlesikló versenyen, majd fontos bejelentést tett. A kedden Garmisch-Partenkirchenben kezdődő alpesi sí-világbajnokságon ugyanis nem indul el a műlesikló futamon.

„Nem volt elég időm megfelelően ráhangolódni erre a számra.” – nyilatkozta a 33 esztendős Miller, aki pályafutása során már öt műlesikló futamot is megnyert, igaz utoljára 2004 decemberében tudott nyerni szlalomban.

Bode Miller

A négyszeres világbajnok amerikai síző ettől függetlenül is elfoglalt lesz majd a németországi vb-n, hiszen ez előzetes esélylatolgatások szerint lesiklásban, óriás-műlesiklásban, szuperóriás-műlesiklásban és a szuper kombinációban is dobogós lehet.

„Ha jól síelek, akkor minden egyes számban éremesélyes vagyok, ahol elindulok. Ez a fő célom, hogy mindezt megvalósítsam." – nyilatkozta az önbizalomhiányban finoman szólva sem szenvedő amerikai síző.