Chelsea

Új időszámítás kezdődött - Fernando Torres

  • DA

Hivatalosan is bemutatták Fernando Torrest a Chelsea pénteki sajótájékoztatóján. Most már "csak" a Liverpoolból 50 millió fontért szerződtetett spanyol támadó debütálása van hátra. Ez vasárnap délután megtörténhet, mégpedig a Liverpool ellen a Stamford Bridge-en...Torres megérti a Vörösök szurkolóinak csalódottságát, de bízik benne, hogy idővel ott elért eredményeire emlékeznek majd. A "Kölyök" szerettel emlékezik a Mersey-partján töltött évekre, és úgy érzi jó úton halad a csapat, de nem volt türelme kivárni az eredményeket.

Carlo Ancelotti és Fernando Torres

"Úgy érzem, készen állok a játékra, de ha az edző csak a kispadra jelöl, azzal sem lesz semmi problémám - kezdte mondandóját a spanyol támadó. - A társaim nagy szeretettel fogadtak, persze hiányzik a közös rutin, de mindenkit nagyon jól ismerek, hiszen már annyiszor játszottunk egymás ellen. Azt hiszen, nem lesz gond a beilleszkedésemmel, és remélem, hogy minél többet hozzá tudok tenni a Chelsea játékához, eredményeihez, hiszen ezért jöttem."

"A Chelsea trófeákárt harcol minden évben, nekem is ez a célom, a Bajnokok Ligája-győzelem a legfőbb vágyam" - folytatta spanyol válogatottal Európa-és világbajnoki címet szerzett, de klubszinten még arany nélkül álló Torres.

"Azt hiszem, az elmúlt egy-két hónapban már közel kerültem a legjobb formámhoz. Minden erőmmel küzdeni fogok a kezdőcsapatba kerülésért. Ugyan a Liverpool és a Chelsea sítlusa különböző, de nem számít, hogy egyedül, vagy akár háromcsatáros rendszerben kell játszanom. Az elvárt minőséget akarom nyújtani, nem számít, hogy milyen pozícióban. Nagy rajongója vagyok Drogbának és Anelkának, várom a közös munkát."

"Igen, furcsa lesz, ha szombaton pályára lépek a Liverpool ellen. De természetesen kihívást jelent, hogy most már az ellenfeleim lesznek olyan kitűnő futballisták, mint Carragher, Skrtel vagy Agger, ez még inkább motiválni fog. Persze leszenk a stadionban vendégszurkolók is, és én abszolút megértem, hogy most dühösek rám. Amikor az Atlético Madridban játszottam (ifistaként ott töltött idejét is beleszámolva 1995 és 2007 között - a szerk.), és egy-egy játékos távozott, én sem tudtam megérteni őket, akkor még másképp gondolkodtam. Remélem, idővel a Liverpoolban elért eredményeimre emlékeznek a drukerek, és másképp gondolnak majd rám.

"Voltam már ilyen helyzetben, hogy egy klub sokat áldozott rám (a Liverpool akkor klubrekordot jelentő 33 millió fontért szerződtette az Atlético Madridtól a 26 éves játékost - a szerk.), kihívások és elvárosok elé állítva, nem új ez a szituáció. Készen állok a feladatra, életem egy új szakaszába léptem."

Torres néhány szóban megindokolta klubváltását is:
„Liverpoolban megváltozott a helyzet az utóbbi dőben. Azt hiszem, a klub már helyes irányban halad, de az eredményekhez, címekhez még rengeteg idő kell. Nekem nem volt elég türelmem, hogy ezt kivárjam. Amint értesültem arról, hogy a klub a Chelsea-vel tárgyal, rögtön közöltem döntésemet a vezetőséggel."

Pénteken egyébként a Liverpool korábbi edzője, Rafael Benítez is megszólalt a Torres-ügyben. Az Intertől december végén menesztett tréner szerint a játékost "áron alul" értékesítették, mert 70 milliót, vagy még többet is ér.