Ferencváros

Személyre szabott gyakorlatokat végzünk - Rósa Dénes

A Fradi középpályása ugyanúgy bírja a tempót, mint régen

Az erőnléti edzések végső szakaszához közeledik a Ferencváros téli felkészülése. Rósa Dénes ebből az alkalomból értékelte az eddig elvégzett munkát a csapat hivatalos honlapjának.

FTC-címerRósa Dénes kiemelte az ftc.hu-nak adott interjújában, hogy Prukner László elégedett a csapat munkához való hozzáállásával, és ő maga is egységesnek érzi a gárdát.

"Ha elvonatkoztatunk az eddigi eredményeinktől, akkor is azt kell mondjam: jól állunk a csapatépítéssel és erőnlétileg is megfelelő állapotban vagyunk. Mi is érezzük, hogy jó munkát végzünk, de a mester is jelezte több alkalommal, hogy elégedett a hozzáállásunkkal" - mondta a játékos.

Beszélt az erőnléti edzések okozta terhelésről, illetve a speciális edzésmódszerekről is: "a múlt héten nagyon fáradtak voltunk, de Bali Péter erőnléti edzőnktől tudom, hogy ez normális, mivel akkor kaptuk a legnagyobb terhelést. Ez az első olyan felkészülésem, ahol végig kontroll alatt vagyunk tartva. Mindenki a saját pulzusszámának megfelelő, személyre szabott gyakorlatokat végez. Most nincs olyan például, hogy egy-két "nyúl elöl agarazik", valaki meg a nyelvét lógatva lohol utánuk, hogy le ne maradjon, mindenki a saját ritmusában fut."

Végül elmondta, hogy ugyan már az idősebb játékosok közé tartozik, a tempót még mindig bírja, csak több pihenőre van szüksége, mint régen: "idén 34 éves leszek, de fizikálisan megfelelő állapotban vagyok. A terhelés ugyanúgy bírom, mint öt vagy tíz éve, annyi a különbség, hogy a regenerálódásom hosszabb időt vesz igénybe. Egyáltalán nem dolgozom kevesebbet, mint fiatalabb koromban, sőt, talán többet..."

A Fradi vasárnap utazik a horvátországi Pulába, ahol tíznapos edzőtábort tartanak, és négy felkészülési mérkőzést is játszanak. Az ellenfelek a Slaven Belupo, a Gorica, a Buducnost és a Sloboda lesznek.