Előzetes

Inter-Roma rangadó a Serie A-ban

  • DA

A címvédő Internazionale és az AS Roma milánói összecsapása emelkedik ki a Seria A hétvégi, 24. fordulójának párosításaiból. Az éllovas Milan a Genoához utazik, üldöző közül a Napoli és a Lazio könnyebb ellenféllel találkozik, a meglepetéscsapat Udinese ezúttal Koman és Laczkó csapata, a Sampdoria ellen bizonyíthat.

Serie A, 24. forduló:

Szombat:
Udinese-Sampdoria 18:00
Cagliari-Juventus 20:45 Tv: Digi Sport

Üde színfoltja az olasz élvonalnak az Udinese, Francesco Guidolin együttese hat forduló óta veretlen, hetedikek a tabellán, elpáholták már a Juventust és az Intert is, igaz, kedden a hétközi fordulóban ikszeltek a Bolognával. A veterán csatár, Antonio Di Natale Edinson Cavanival (Napoli) verseng a gólkirályi címért. Szombaton Koman Vladimir és Laczkó Zsolt együttese, a Sampdoria állná útját a fekete-fehérek menetelésének, a genovai csapat négymeccses negatív szériáját - három vereség, egy döntetlen - szakítaná meg Udinében, meggyengült kerettel - Giampaolo Pazzini és Antonio Cassano is távozott. A hazai oldalon Basta, Ferronetti, Angella és Handanovics nem áll Guidolin mester rendelkezésére, míg Domenico di Carlo Semiolival, Gastaldellóval, Lucchinivel és Pozzival sérülés, Polival eltiltás miatt nem számolhat.

A Juventus a Cagliarihoz látogat, a két csapat egymást követi a tabellán, a Juve a 8., ellenfele a 9. "Sokkal többet érdemlünk annál, mint ahol most állunk. Ennek ellenére most újra kell kezdeni mindent" - nyilatkozta Luigi Del Neri, a Juventus mestere. A Cagliari elmúlt öt meccséből csak egyet veszített el, négyet megnyert, a torinóiak hasonló mérlege egy győzelem, három vereség, egy döntetlen, már-már a hazai csapat az egyértelmű esélyes. Roberto Donadoni együtteséből Laner és Agazzi sérült, a másik odlalon jóval hosszabb az idevágó lista: Rinaudo, De Ceglie, Quagliarella, Toni, Traore, Pepe és Iaquinta kényszerült betegszabadságra.

Vasárnap:
Bologna-Catania 12:30 Tv: Digi Sport
Brescia-Bari 15:00
Genoa-AC Milan 15:00 Tv: Digi Sport
Lazio-Chievo 15:00
Lecce-Palermo 15:00
Napoli-Cesena 15:00
Parma-Fiorentina15:00
Internazionale-AS Roma 20:45 Tv: Digi Sport

A címvédő Inter a hétközi fordulóban magabiztosan verte a Rudolf Gergellyel felálló Barit otthonában, míg vasárnapi ellenfele, az AS Roma meglepetésre csak 1-1-es döntetlent játszottak a Vass Ádámot foglalkoztató Bresciával. Cristian Chivut, az Inter román védőjét négy meccsre tiltották el, csütörtöki brutális akciója miatt, a debütáló japán Nagatomo Juto léphet a helyére. A kék-feketék már "csak" hét pontra vannak az éllovas Milantól, az új igazolások közül Hardzsa és Pazzini is kitűnően beilleszkedett - a marokkói egy, az olasz válogatott csatár háromgólos új klubjában - és Wesley Sneijder is felépült, nagyon hiányzott már a holland irányító a középpályáról. Sztankovics, Córdoba, Mariga, Lúcio, Castellazzi és Samuel hiányzik a hazai keretből, a fővárosiaknál Pizarro, Brighi és Adriano sérült, Mexes eltiltott.Szeptemberben egyébként a Roma nyert Vucsinics góljával a Stadio Olimpicóban, most abszolút háromesélyes a rangadó.

Vucsinics győztes gólt szerzett szeptemberben az Inter ellen

Az éllovas Milan Genovába utazik, már hat forduló óta veretlenek a vörös-feketék, míg az ellenfél csak egyszer nyert utolsó ót meccséből, aligha fenhetik a fogukat az üldözők a Milan botlására. A csapat ráadásul a lassan szektornyi helyet kitöltő sérültek - Boateng, Zambrotta, Inzaghi, Amelia, Nesta, Gattuso, Seedorf, Strasser, Ambrosini, Abate, Bonera és Legrottaglie - ellenére is remekül muzsikál. A Genoából Antonelli és Boselli hiányzik.

A Napoli szerdán meglepetésre sima, kétgólos verséget szenvedett a Chievótól, de így is tartja 2. helyét a tabellán. Most a Cesenát fogadja Walter Mazziri együttese, a kiesőhelyen álló kicsapat ellen simának tűnik a Kékek győzelme, akik Gravát és Vitalét (sérülés), valamint  Azzurrit és Pazienzát (eltiltás) kivéve legjobb összeállításukban futhatnak ki a San Paolo gyepére, elöl a Lavezzi-Hamsík-Cavani trióval, a hármas már 30 gólnál jár a Serie A-ban.

Rudolf Gergely a sereghajtó Barival a Vass Ádámot foglalkoztató, utolsó előtti Bresciához utazik Vass szereplése bokasérülés miatt erősen kérdéses.