Chelsea

Drogba távozik a nyáron?

  • DA

A The Sun szerint a Chelsea több meghatározó játékosát is eladná a nyáron, hogy kompenzálja a több mint 75 millió fontos kiadásal járó téli átigazolási szezont, és csökkentse az adósságokat. Az angol bulvárlap már a "jelölteket" is tudni véli: Didier Drogba, Florent Malouda, John Obi Mikel, Jose Bosingwa és Jurij Zsirkov is átadólistára kerülhet.

Drogba sorsa Abramovics döntésétől függ

Fernando Torres 50, David Luiz 26.4 millió fontba került a londoniaknak, még a bevételi oldalon 0 font áll. A klub eközben súlyos adósságállományt görget maga előtt - 70.9 millió font-, a túlzott költekezés miatt az UEFA rosszallását fejezte ki, szankciókat is kilátásba helyezve.

"Van itt néhány nagy név, akik nem a várt színvonalat nyújtják ebben a szezonban. Ha nem mutatnak fejlődést, akkor a nyáron ajtót mutathatnak nekik" - hivatkozott a The Sun egy klubhoz közel álló forrásra.

Tény, az "ötök legnagyobbika", Didier Drogba futott már jobb idényt is - ezzel nem áll egyedül a Chelsea-ben, de rengeteget köszönhetnek a klubot 2004 óta szolgáló elefántcsonparti támadónak a londoniak. Hogy csak az elmúlt szezont tekintsük: 2010. május 9-én, a Premier League utolsó fordulójában mesterhármassal vette ki a részét a Wigan Athletic 8-0-ás kiütéséből, amivel a Chelsea-t a bajnoki címhez segítette, és a gólkirályi címet is megszerezte - 29 találattal -, az utolsó fordulóban megelőzve Wayne Rooneyt. Kevesebb, mint egy héttel később a Leicester ellen a FA-kupa döntőjében az ő gólja döntött a trófea sorsáról, szabadrúgásból vette be David James kapuját.

A 2006-2007-es szezonban is Drogba volt Anglia legjobb góllövője, számtalan helyzetben segítette már ki a Kékeket. Persze ez semmit sem jelent, ha Roman Abramovics úgy dönt, mennie kell, nyáron könnyen Raúl sorsára juthat a világ egyik legjobb támadója...