NHL

A Flyers tartja a második helyét a tabellán

Az újonc Reimer lehúzta a rolót Torontóban

Egy New York Rangers-New Jersey Devils meccsnek akkor is nagy presztizse van, ha a vendégek épp az alsóházban kullognak. És a Parkőrök ilyenkor sem vehetik félvállról, ahogy ezt a csütörtöki meccs eredménye is mutatja. A Toronto-Carolina meccs hőse a hazai kapus volt, aki karrierje első hibátlan teljesítményét produkálta a kilencedik mérkőzésén. A Boston 6-3-ra győzte le a Dallast hazai jégen, és ezzel meg is előzte aktuális ellenfelét a tabellán.

A New Jersey játékosai még hiszenek abban, hogy felkapaszkodhatnak a tabellán a 28. helyről, és hol lehetne ehhez jobban lendületet venni, mint a szomszédvárak rangadóján? Sikerült is meglepniük a New York Rangerst annyira, hogy a második harmadban már 3-0-ra vezettek az egy-egy gólt és gólpasszt jegyző Zubrus vezérletével. A hazaiak csak ez után ébredtek, és bár már a harmadik játékrész elején feljöttek 3-2-re, egyenlíteniük nem sikerült, így idegenben tudott nyerni az esélytelenebbnek tűnő Devils.

Kilencedszer lépett jégre az NHL-ben James Reimer a Toronto színeiben, és első shotoutjával rukkolt ki a Carolina ellen. "Nem gondoltam, hogy ilyen hamar sikerül, nem számítottam rá. Jó lenne, ha a magam számlájára írhatnám, de a csapat fantasztikusan játszott előttem" - értékelt szerényen az ifjú hálóőr. A 3-0-s győzelemmel sem állnak azonban túl jól, jelenleg a huszonhatodikok.

Flyers kapusa véd

A Philadelphia Flyers ennél jóval előrébb található. Nemrég elsők voltak, de még most is ott vannak a tűz közelében a második helyen. Ezúttal a Nashville ellen sikerült megerősíteniük a pozíciójukat. Carter szerezte meg nekik a vezetést az első harmad közepén, de erre Goc gyorsan válaszolt. (1-1) A következő találatra a záró játékrészig kellett várni, Leino talált be egy emberelőnyös szituációban. Ez sem volt elég azonban a győzelemhez, hiszen ezúttal Ward egyenlített, de Leino második góljára már nem volt válasza a Predatorsnak. (3-2) A finn balszélső mellett az első gólt szerző Carter volt a hős, aki mindkét Leino-találatnál gólpasszadóként jeleskedett.

Gólzáport hozott a Boston-Dallas meccs, de a lényegi kérdések az eléggé egyoldalúra sikerült első harmadban eldőltek. 1 perc 20 másodperc után ugyanis 2-0-ra, 16:01-nél pedig már 4-0-ra vezettek a hazaiak. A második játékrészben szépített a Stars, a harmadik elején pedig már 4-3-ra jöttek fel, de mielőtt nagyon elringathatták volna magukat az álmokban, hogy van esélyük, Seguin révén odapörkölt a Bruins, a végén pedig még egy üres kapus gólt is szereztek a hazaiak, akik közül Bergeron két gólt és egy gólpasszt, míg Marchand egy találatot és két asszisztot szerzett.

NHL, csütörtöki mérkőzések:

Boston Bruins-Dallas Stars 6-3
Toronto Maple Leafs-Carolina Hurricanes 3-0
New York Rangers-New Jersey Devils 2-3
Philadelphia Flyers-Nashville Predators 3-2
Atlanta Thrashers-Calgary Flames 2-4
Colorado Avalanche-Minnesota Wild 3-4