Bayern München

Van Gaal letolta a nadrágját! - Luca Toni

  • DA

Luca Toni, a jelenleg a Juventust erősítő csatár 2007 nyarától 2010 januárjáig szolgálta a Bayern Münchent. Fél évig dolgozott együtt a holland trénerrel, Louis van Gaallal, és most egy német lapinterjúban érdekes öltözői kulisszatitkot árult el.

Van Gaal és Toni, és a gyanútlan Mario Gomez

"Egyszer van Gaal az egész csapat előtt levetkőzött! Ezzel akarta demonstrálni, hogy a csapatban minden játékos egyforma, mindegy, hogy hívnak, a lényeg, hogy 'tökös fickók' legyünk. Hogy még nagyobb nyomatékot adjon ennek, fogta magát, és letolta a gatyáját...Na én még ilyet nem pipáltam edzőtől, azt hittem, megőrült - nyilatkozta a világbajnok támadó a Sport Bildnek. - Bár nem láttam sok mindent, mert nem az első sorban ültem..."

Toni nemcsak a pikáns sztorit osztotta meg a nagyközönséggel, egyéb aranyköpéseket is elejtett a holland mesterről, véleményezve egykori főnöke munkáját, de Felix Magath-ot is szóba hozta, aki 2004 és 2007 között irányította a bajorokat, de Tonival már nem dolgozott együtt.

"14 pont a különbség a Dortmund és a Bayern között. Pedig a Dormund vagy 50 millióval kevesebből gazdálkodhat. Szerintem ez azt mutatja, valami nagyon nem stimmel a Bayernben az edző és a csapat között..."

"Úgy tűnik, van Gaal nem tud mit kezdeni az erősebb karaktarekkel. Lúcio elment (az Internazionaléba 2009 nyarán - a szerk.), Ribéryvel is csak dühítik egymást. Biztos vagyok benne, hogy megölték volna egymást Oliver Kahnnal."

"Őrült jól éreztem magam Münchenben. De Louis van Gaal egyszerűen nem akart velem együtt dolgozni!"

"Úgy kezeli a játékosokat, mint egy tárgyat, amit bármikor ki lehet cserélni. Nézzék csak meg, mi lett Martín Demichelis sorsa." (Hét és fél év után januárban távozott a Málagába - a szerk.).

Van Gaal és (Felix) Magath ahhoz a generációhoz tartoznak, akik a mai játékosokal egyszerűen nem tudnak szót érteni. Új szelek fújnak már a labdarúgásban. Ezt jól példázza a Dortmund vagy a Mainz. A futballisták igénylik a párbeszédet edzőjükkel, ez a motiváció szempontjából is fontos. Na, Magath és van Gaal azt se tudja, mit jelent ez a szó...."