Férfi kosárlabda

Hanga Ádám itthon csak az Albacompban játszik

Hanga Ádám előszerződést írt alá az Albacomphoz amely szerint, ha nem szerződik külföldre, csak a székesfehérvári csapatban szerepelhet.

Hanga Ádám - Fotó: bb1.huHanga Ádám, a magyar kosárlabdázás talán legnagyobb tehetsége előszerződést írt alá csapatával, az Albacomppal. Ez alapján amennyiben a játékosa szeptember közepéig nem igazol külföldre, akkor a 2011/2012-es idényt is Székesfehérváron tölti, vagyis hazai szinten csak az Albacompban szerepelhet.

"Nagyon örülök, hogy sikerült megkötnünk ezt a szerződést, Magyarországon csak az Albacompban tudom elképzelni a jövőmet - mondta Hanga Ádám az albakosar.hu-nak-. Természetesen nagyon szeretném kipróbálni magam egy erős külföldi bajnokságban, de ez még egyenlőre a jövő zenéje, hiszen a konkrét lehetőségekre valószínűleg nyár elejéig várni kell. Ha nem jön össze a külföldi szerződés, akkor sincs tragédia, hiszen Székesfehérvár az én városom, Magyarországon csak itt, az Albacompban tudom elképzelni a jövőmet!"

Halm Rolland a klub szakosztály-igazgatója természetesen ugyancsak elégedetten nyilatkozott az előszerződés megkötéséről.

"Az, hogy Ádám a magyar bajnokságban csak az Albacompban kíván szerepelni, mutatja, hogy mennyire fontos neki ez a csapat. Ez fordítva is ugyanígy igaz, a klub megbecsüli értékeit, nagyon örülünk hogy Ádámmal aláírhattuk ezt a szerződést, ha nem sikerül a külföldi szerződés, mindig helye lesz a csapatban" - jegyezte meg a korábbi kiváló kosaras.