Spanyol Király Kupa

Álomdöntő luxuskivitelben - de hol?

Létrejött az álomdöntő, az El Clásico a Spanyol Király Kupában, miután szerdán este a Real Madrid és a Barcelona is kivívta a döntős szereplést a Sevilla, illetve az Almería ellenében. Már csak a finálé helyszínét kell kijelölnie a spanyol szövetségnek, ami nem is olyan egyszerű.

Mestalla, Nou Camp, Bernabéu, melyik lesz a befutó?

A két csapat 21 éve játszott utoljára egymással kupadöntőt, akkor sima, 2-0-ás katalán siker született. A Barcelona eddig 25 alkalommal hódította el a kupát, a Real 17 elsőségnél tart. Az április 20-i találkozónak külön pikantériát ad, hogy alig négy nappal korábban rendezik Madridban a bajnoki szuperderbit.

A felek eddig ötször mérkőztek egymással a Király Kupáért, a katalánok három, a királyiak pedig két alkalommal nyerték el a trófeát.

A Marca szerint a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) ezen a héten tanácskozik a hatodik álomdöntő helyszínéről. Az első számú jelölt a valenciai Mestalla, ami bár semleges helyszín, de eltörpül 55 ezer fős befogadóképességével a Nou Camp (98 ezer) és a Bernabéu (80 ezer) mögött. A Barcelona elnöke, Sandro Rossel a Mestellával szemben egy másik, nagyobb kapacitású stadiont - nyilván a hazait - favorizálná, arra hivatkozva, hogy a 2009-es valenciai - Barcelona-Athletic Bilbao 4-1 - fináléról is rengeteg katalán szimpatizáns maradt le. A Real ezzel szemben elkerülné a hazai pályát, mert legutóbbi döntőjükön, 2002-ben a Bernabéuban kaptak ki a Deportivótól, és ezt a blamát szeretnék elkerülni, főleg az ősi rivális ellen. Döntés napokon belül várható.

A legutóbbi Real-Barca kupadöntő 1990-ből