Átigazolás

Sárdobálás Carroll és a Newcastle között

  • DA

Andy Carroll a Liverpool friss, klubrekorder - 35 millió fontos - játékosa szerint a Newcastle United alaposan kitolt vele: kész tények elé állították átigazolásával kapcsolatban, pedig ő mindenképp maradni akart a St. James Parkban. A Newcastle-i médiában nyilatkozatháború kezdődött Carroll és a klubvezetés között, a csatár szerint sarokba szorították, Alan Pardew menedzser viszont arról beszél, a játékos döntése volt a váltás. A Szarkák kasszájába csorgott 35 millió font, ha egy hajszálnyival is, de inkább Carroll igazát sejteti.

Carroll itt már új főnökével, Kenny Dalglish-al pózol

A város egyébként egy emberként Carroll mellett áll.
Steve Wraith, a Toon Talk szurkolói portál szerkesztője:
"Többször beszéltem Andyvel, nagyon csalódott volt."

Steve Hastie, újságíró: "Mike Ahsley szerencsejátéknak tekinti a Newcastle Premier League-szereplését. Csak a maga érdekeit nézi, nem fogja a Carrollért kapott pénzt a csapatba fektetni...Alan Pardew menedzser elveszetette szemünkben a hitelességét."
Mark Jensen, a The Mag szerkesztője: "Rendkívül kiábrándító, hogy a klub elkótyavetyélte legnagyobb kincsét. Kevin Keegan tett ilyet, amikor eladta Andy Cole-t a Manchester Unitednek."

Andy Carroll a Newcastle-i Chronicle-nak öntötte ki a szívét a klubváltás során benne felgyülemlett feszültségről.

"Meg akartam hosszabbítani a szerződésem, ezért leültem tárgyalni a főnökkel (Derek Lambias sportigazgatóval), de ő azt mondta, erre most nincs lehetőség. Ez már azután volt, hogy megérkezett a Liverpool 30 millió fontos ajánlata. Szóval megkérdeztem, miért nem kapok új szerződést, mire azt válaszolta, hogy az ő keze is meg van kötve..."

"Aztán közölte, hogy elfogadták a 35 milliós ajánlatot. A tulajdonos (Mike Ashley) pedig egyértelművé tette számomra, hogy én márpedig nem akarok maradni a klubnál...Mondták, hogy vár egy helikopter, mehetek tárgyalni Liverpoolba. Derek megkért, hogy írjak egy átigazolási kérelmet. A sarokba szorítottak, nem volt más választásom. Világos volt, hogy minden csak a pénzről szól. Végül Ashley gépén elrepültem."

"Üresnek érzem magam, teljesen kicsináltak, elvették tőlem, amit itt elértem és felépítettem. Én egyáltalán nem akartam elhagyni a Newcastle-t. Itt mindent tökéletesnek éreztem, a társaim, a stáb, a szurkolók mind egy nagy családot alkottak."

Alan Pardew, a Newcastle United menedzsere is regált az újságnak Carroll vádjaira:
"Ezzel nem értek egyet, az ő döntése volt a távozás. Megkérdeztem tőle, hogy mit is szeretne pontosan, de nem válaszolt...Beszélgettünk vele a Liverpool ajánlatáról, Andy új kontraktust szeretett volna, követelte, hogy ő legyen a legjobban fizetett játékos. Azt mondta, ha nem kap új szerződést, távozik."

A Liverpool hétfőn este 2016. június 30-ig szóló szerződést kötött Andy Carrollal. A Vörösök 35 millió fontot (41 milió eurót) fizettek a Newcastle Unitednek a 21 éves, egyszeres angol válogatott támadóért. Az összeg rekordnak számít a Mersey-parti alakulat történetében, korábban Fernando Torres tartotta a csúcsot, a spanyol Európa- és világbajnokért 38 millió eurót fizettek az Atlético Madridnak 2007 nyarán.