Vízilabda

Válogatott-edzőtábor Szentendrén, légiósok nélkül

Kemény Dénes több fiatalt is behívott a keretbe.

  • MTI

Kemény Dénes szövetségi kapitány kihirdette keretét a magyar férfi vízilabda-válogatott jövő heti edzőtáborozásra, a szakember ezúttal nem számít a külföldön légióskodókra.

"Az eddigiek szellemében folytatjuk a munkát" - nyilatkozta Kemény Dénes a vlv.hu oldalnak, amikor kedden ismertette a február 7-8-i edzésekre, a szentendrei Vizes Nyolcas uszodába meghívottak névsorát.

Az új játékosok közül a jelenleg Szolnokon szereplő Marnitz Gergő tavaly bemutatkozhatott a nemzeti csapatban. Vörös Viktor szintén játszott már hivatalos mérkőzésen a válogatottban. Kovács Gábor 2009-ben kerettag volt, majd az egri Volvo Kupára is nevezte a kapitány, de ott nem jutott játéklehetőséghez. Somogyi Balázs még az UTE játékosaként kapott először meghívást 2009 tavaszán a válogatott felkészülésére, aztán annak az évnek a végén már szegediként is, de hivatalos mérkőzésen még nem szerepelt.

A magyar csapat az első idei mérkőzését február 22-én játssza Kanadával Debrecenben, egy nappal később pedig kezdődik a Volvo Kupa Miskolcon.

A keret:

Baksa László, Gergely István, Nagy Viktor - kapusok
Bátori Bence, Biros Péter, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kiss Gergely, Kovács Gábor, Marnitz Gergő, Salamon Ferenc, Somogyi Balázs, Szivós Márton, Török Béla, Vámos Márton, Vörös Viktor - mezőnyjátékosok